sebastian_wifi Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Witajcie, Pod koniec zeszłego roku kupiłem u dealera Megane III 1.6 110 KM. Ze względu na wielkość budżetu byłem zmuszony kupić auto na oryginalnych stalowych 15-calowych felgach i letnich oponach Continental. Od razu dokupiłem do tego samochodu zimówki w takich samych rozmiarach jak opony letnie i poprosiłem o przekładkę. W związku z tym zostały mi same opony letnie Continental i do tego chciałbym sobie dokupić alufelgi. Z tego co się zorientowałem to fabryczne alusy zaczynają się od 16-cali więc musiałbym kupić nowe opony + felgi co mi się zwyczajnie nie kalkuluje. W związku z tym pytanie do Was jakie firmy polecacie i jakie sklepy, w których można kupić nieoryginalne ale dobre alufelgi? Najlepiej sklepy stacjonarne z województwa pomorskiego tak aby można było podjechać, dobrać nowe felgi i od razu dać przełożyć wszystko. Proszę również o informację czy oryginalne śruby od stalówek będą pasować do alufelg 15 cali czy będę zmuszony kupić komplet śrub. W kwestii rozmiaru to z tego co się zorientowałem to muszą być: - Średnica 15; - Rozstaw śrub 5x114,3 - Szerokość 6,5; - ET 43; Wszystko przy alusach pasuje oprócz tego ET. Czy to ET może być obojętnie jakie byle koło nie wystawało poza obrys auta lub nie wchodziło zbyt głęboko w zakole? Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam! Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ten parametr ET 43 jest w normie , będą pasowały. Ważna jest też średnica pierścienia centrującego , żeby nie była za mała , bo nie założysz tej felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Na stronie np. www.alcar.pl masz konfigurator felg do samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 A czytać umie LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Wybór padł na Dezent TD zakupione w firmie www.unigum.pl wraz z usługą montażu. Dziękuję za pomoc, temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi