ElFi Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Witam. Pewnego pięknego dnia przestały działać dzienne (dostępne tylko w trybie AUTO). Samochód nic nie sugeruje, automat włącza światła mijania przed wieczorem i wyłącza je rano - czyli prawidłowo, jednak wtedy powinny zapalać się dzienne, ale nie zapalają się:) Wyłączanie i włączanie opcji w liczniku nic nie daje. Żarówki sprawne. Co to może być? Aktualnie jeżdżę na światłach mijania, choć szkoda tak zużywać xenony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Mogło kodowanie się wysypać w samochodzie UPC / UCH i wtedy nie zadziałają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElFi Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Grzebałem trochę Clipem, ale nie znalazłem nic co by się dało jeszcze włączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Należy przeprowadzić na nowo konfiguracje samochodu Nie ma włącznika on/off Sprawdź w UCH tam jest on/off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElFi Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Na nowo czyli jakaś forma resetu i ponownego ustawienia wszystkiego? Bo wyłączenie i włączenie samych świateł dziennych nic nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Płyta z reprogiem jest potrzebna i konfiguracja modułów zgodznie z vinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElFi Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Acha, czyli sam nie zrobię.... W przyszłym tygodniu będę robił rozrząd w serwisie to może niech zrobią przy okazji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Kolego cinas_ Masz może pomysł, gdzie w SCIII PhI wpiąć się z dokładanymi dziennymi? Jakiś plus po zapłonie albo po włożeniu karty w slot? Obszerny wątek jest, ale dotyczy SCII :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) W III łapałem w UPC koło akumulatora , wieczorem muszę zerknąć do rozpiski z kąd skąd brałem zasilanie Ale docelowo wymieniłem UPC nie było nigdzie L3 od scenic to wstawiłem z megany L2 które obsłuży dzienne i zrobiłem sterowanie jak w oryginale z menu licznikowego i uruchamia się po uruchomieniu silnika i można wyłączyć z menu Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Jakbyś zerknął to byłoby super Chcę zamontować i myślę, gdzie się bezpiecznie podpiąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Gruby żółty kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Ogólnie w renault żółty przewód to plus po zapłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szklasty Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Chcę zamontować i myślę, gdzie się bezpiecznie podpiąć.. Mój post na dole-tu masz moje podlączenie Każdy post ma swój numerek. klikamy w niego i wyskakuje ramka z linkiem do tego konkretnego postu. Link do postu kolegi szklasty P_r_z_e_m_o Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Podłączyłem tutaj - grubszy żółty kabel w białej wtyczce. Nie mam 100% pewniości, że jest OK. Co prawda światła biorą "tyllko" niecałe 9W, ale nie jetsem pewien, czy to złącze można tyle obciążać. Jak ktoś ma rozpiskę co to jest podpięte tam, to proszę dać znaka. A skrzynkę z bezpiecznikami mam taką. Mówi nam coś taka numeracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi