Azz Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam, mam pytanie ( pewnie głupie, ale odpowiedź gdzieś mi umknęła..) Czy wszystkie silniki 1.6 16V K4M posiadają KZFR? Dziękuję z góry za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Nie. Powyżej 110 KM mają KZFR, a 100 KM nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregmaz Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Airbites, to ciekawe co piszesz, bo ja mam już drugą renówkę z silnikiem K4M 100 KM i obie mają KZFR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azz Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Hmm, a jak mam to sprawdzić w takim razie? Jak szukam np. w katalogu InterCars po wybraniu modelu i silnika to nic takiego nigdzie nie widzę... (kategoria Silnik/Osprzęt). Muszę wymienić rozrząd z racji przebiegu i chciałem od razu z KFZR jeśli jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Wstaw zdjęcie komory silnika i bez pokrywy tzn osłony ozdobnej. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 W silniku K4M dodatkowe 10 KM to właśnie jest KZFR. Silniki bez tego wynalazku maja 100 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregmaz Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Woytus, wykasuj swoją wypowiedź jeżeli to możliwe. Przeczytaj 4 posty wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Dialogys mówi inaczej niż 4 posty wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topkrk Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Demontujesz plastikową osłonę ozdobną z góry i szukasz zaworu regulującego obok korka wlewu oleju.Tylko zmienne fazy mają taki zawór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi