celownik07 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam, Dziś w "trasie" zauważyłem że przyciski koło lewarka ręcznego odpowiadające za włączenie/wyłączenie tempomatu/ogranicznika nie reagują- przez zime nie jeździłem na tempomacie ale wcześniej działał bez zarzutów. Na desce nic się nie zapala, guziki na kierownicy również nie reagują. Jest jakiś bezpiecznik od tej funkcji bo po opisie nie mogę dojść? Ps. W międzyczasie odłączałem akumulator oraz podłączałem auto pod kompa (nie CLIPA)- czy coś z tych działań mogło spowodować wyłączenie się funkcji tempomatu? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Podłącz pod clip i sprawdzić czy widać w sterowniku silnka przyciski , jak widać to rozsypało się kodowanie sterownika silnika Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celownik07 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 temat rozwiązany. post do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zanim zamknę napisz co było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celownik07 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 słowa mechanika "każda ingerencja w zapłon odłącza tempomat" w tym przypadku było to podejrzewam odłączenie przepustnicy do czyszczenia. Wystarczyło podjechać na Clipa i włączyć. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi