bladyaniol Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Cześć wszystkim - to mój pierwszy post na tym forum - obecnie mimo negatywnych komentarzy o Megane II zdecydowałem się nabyć w miarę w dobrym stanie model, za małe pieniądze (do 10K) - liczę na cud i wierzę, że się uda. Do rzeczy - w oko rzuciła mi się ta aukcja Mój odnośnik Proszę o pomoc w ocenie auta bazując na zdjęciach. Z tego co sam zauważyłem: 1. Jak na takie wyposażenie oraz dobry stan wizulany - przynajmniej na zdjęciach - cena wydaje się bardzo niska 2. Tym bardziej, że wg sprzedającego dokonał on szereg napraw w bardzo krótkim czasie - ok 2,5 roku 3. Zdięcia - na zdjęciach widać datę wrzesień 2011 -kiedy poprosiłem o przesłanie aktualnych zdjęć - sprzedawca odpisał, że własnie to są aktualne tylko źle był ustawiona data. Trochę nie zgrywa się to z bardzo zielonymi drzewami, jak na końcówkę kwietnia oraz to, że sam w opisie zamieszcza datę październik 2011 jako datę nabycia auta. Aktualne zdjęcia mogą być 2 ostanie... 4.brak zdjęc silnika 5. Brak napisu "megane" na klapie, ale to już zostało ustalone na forum, że fabrycznie nie musiało go być 6. Kierownica - nie mogę dostrzec czy przciski funkcyjkne przy podstawie mają kolor ciemny - taki poweinien być- w sumie to ich chyba tam nie ma 7. Kierownica - trochę przytarta w porównaniu do gałki zmiany biegów, która powinna być chyba w jasnym kolorze, nie wspominając o bardzo dobrym stanie skóry na fotelach czy podłokietniku w porówaniu do kierownicy 8. na moje oko odróżnia się kolorem trochę zderzak, ale może to być wina światła 9. W zestawie są również opony zimowe, czyli potwierdza to niską cenę jak za taki zestaw W sumie Te 9 podpunktów już powinno wykluczyć zakup, jednak bardzo wizualnie mi się podoba i musi mi chyba ktoś wybić ten model z głowy. Pozdrawiam i z góry dziękuję za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Brak napisu sam zauważyłeś, ale według mnie nie ma też naklejek na progach. Gałka biegów nie od tego modelu, czyli była zmieniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Kolor zderzaków i nadkoli jest zawsze minimalnie inny, różnica plastik/blacha. Weź go na geometrię zawieszenia i jak będzie prosty to bierz, wszystko inne da się naprawić :P Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez EnD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arus Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Dla mnie podejrzany jest przebieg - kolejny 10 letni diesel z "komisowym" przebiegiem 187kkm. W moim 1,5dci rozrusznik padł po ćwierćmilionie, a turbina nadal działa, przy 300kkm. Oczywiście może to o niczym nie świadczyć, może w mniejszych silnikach rozruszniki i turbiny padają rzadziej. Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez arus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 A i jeszcze jedno. Handlarz bredzi o podgrzewanej przedniej szybie. Bzdura - takie rarytasy występowały ponoć w Lagunach na zachodnie rynki. Żadna meganka od 1-nek począwszy na 3-kach kończąc nie ma podgrzewanej przedniej szyby. Szkoda bo patent powszechnie stosowany w autach forda i sam miałem i potwierdzam, że przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Megane 1 ph2 miały w opcji podgrzewaną przednią szybę - wiem, bo sam miałem taką opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi