buczki Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Witam, kilka miesięcy temu wykonałem wymianę oleju i filtra olejowego. Wystąpił problem z wyciągnięciem starego filtra na zewnątrz. Na wszelkie sposoby próbowałem wyciągnąć go na zewnątrz. Filtr był "szeroki" i taki też kupiłem zaważyłem, że wyprzedaży są także filtry niższe. Filtr udało mi się wyciągnąć tylko górą a nie dołem. Może powinno się stosować ten niższy filtr, albo znacie jakiś sposób na wyjęcie filtra dołem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ja zawsze wyciągam fitr oleju górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makki Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Witam, kilka miesięcy temu wykonałem wymianę oleju i filtra olejowego. Wystąpił problem z wyciągnięciem starego filtra na zewnątrz. Na wszelkie sposoby próbowałem wyciągnąć go na zewnątrz. Filtr był "szeroki" i taki też kupiłem zaważyłem, że wyprzedaży są także filtry niższe. Filtr udało mi się wyciągnąć tylko górą a nie dołem. Może powinno się stosować ten niższy filtr, albo znacie jakiś sposób na wyjęcie filtra dołem. Pozdrawiam Renault nie bez powodu zmieniło filtr na wyższy (o większej pojemności) oleju i pompę oleju o większej wydajności w scenicu III. Dlatego odradzam zmiany filtra na mniejszy. Też wyjmuję góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaGeeR Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Cześć mam pytanie próbowałem osobiście wyciągnąć ten filtr i dołem odpada, górą mówicie tylko jak i jakie przewody trzeba odpiąć czy tam wypiąć. Proszę o podpowiedź dziękuję z góry i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi