olej897 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam. Posiadam Megane II ph I 1.9dci 120km. W zeszłym tygodniu (w majówkę) zapalił mi się błąd w.w. + brak mocy od 2200tys/obr. Przewertowałem forum i stwierdziłem, że to może być jakieś chrzczone paliwo lub syf w baku więc kupiłem środek do czyszczenia wtrysków,zatankowałem pewne paliwo i napompowałem gruszką przy silniku. Błąd zgasł, wszystko wróciło do normy lecz po tygodniu znów się zapalił i brak mocy (nie tankowałem od poprzedniego razu). Zauważyłem, że gdy napompuje gruszką to błąd znika i wraca wszystko do normy, aż do kolejnego zgaszenia silnika i trasy +20km. (paliwo nigdzie nie leci ponieważ auto garażowane, filtr wymieniany rok temu ma ok 10kkm wraz z turbiną) Mam kilka wariantów: - wtryski - pompa paliwa - lewe powietrze przy filtrze? Co jeszcze można sprawdzić i czy dobry kierunek sprawdzania obrałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Jedź na CLIPa - obstawiam niskie ciśnienie na pompie. Może jakiś wtrysk puszczać na przelewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Pompa paliwa czy pompa wtryskowa? Najpierw rzucę okiem, a później pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) To jedna pompa. Nie masz co rzucać okiem, bo tego nie zobaczysz. Taka sytuacja była np. u mnie. Przy STOP powino być piszczenie z wyświetlacza. Masz tak? Edytowane 11 Maja 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Tak, jest piszczenie. Da się tę pompę regenerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Najpierw sprawdź CLIPem gdzie jest błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi