Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Klima pracuje po wyłączeniu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Scenic II, mam od niedawna i dziwi mnie, że gdy wyłączę silnik, klima nadal pracuje.

Muszę dać na 0, aby się wyłączyła.

W poprzednich samochodach, wszystko się wyłączało po zgaszeniu silnika.

Czy w tym aucie, to normalne, czy coś z tą klimą jest nie tak?

W manualnej klimatyzacji pracuje sam wentylator po wyłączeniu silnika - wyłącza się dopiero po otwarciu drzwi kierowcy.

W klimatroniku natomiast wentylator przestaje pracować od razu po wyłączeniu silnika.

Ten typ tak ma.

Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście, wyłączyło się po otwarciu drzwi.

Chodziło o nawiew.

Super, że są też fajni ludzie, którzy potrafią z sensem odpowiedzieć, bez zbędnych, głupich aluzji.

Super, że są też fajni ludzie, którzy potrafią z sensem odpowiedzieć, bez zbędnych, głupich aluzji.

Tu są sami fajni ludzie, którzy są chętni do pomocy. :D

Niestety wielu tu piszących przedstawia swój problem w taki sposób, że albo nie wiadomo o co chodzi, albo, pomimo tego że opisują problem potrafią go tak zagmatwać, że nie wiadomo o co chodzi. Albo nie piszą wszystkiego i potem są pytania i odpowiedzi w kilku następnych postach nie wnoszące nic w temacie.

Na przyszłość proponuję jeszcze raz przeczytać to co wystukało się na klawiaturze i zastanowienie się, czy ktoś po przeczytaniu zrozumie o co chodzi i dopiero wysłać na forum.

Może i źle to opisałam, ok, ale czy to powód, aby w sposób niezbyt miły to komentować.

Jakoś znalazły się osoby, które mogły mi pomóc, pisząc.. " pewnie miałaś na myśli ....".

Jaru, serdecznie dziękuję za pomoc i zrozumienie kobiety. Pozdrawiam :mrgreen:

• 6 miesięcy temu...

W manualnej klimatyzacji pracuje sam wentylator po wyłączeniu silnika - wyłącza się dopiero po otwarciu drzwi kierowcy.

W klimatroniku natomiast wentylator przestaje pracować od razu po wyłączeniu silnika.

Ten typ tak ma.

Niestety się nie zgodzę.

W klimatroniku po zgaszeniu silnika nadal nawiew działa i wszystko co jest włączone. Otwarcie drzwi kierowcy wyłączy dopływ prądu pod warunkiem że karta zostanie wcześniej wyjęta z czytnika. Jeżeli jest w środku nadal wentylator i radio jest zasilane.

Możesz się nie zgadzać - ja piszę, jak jest u mnie - miałem manualną klimatyzację, a przerobiłem własnoręcznie na klimatronika, więc wiem, co mówię. Być może w phII jest inaczej - ja mam phI.