ewma Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Scenic II, mam od niedawna i dziwi mnie, że gdy wyłączę silnik, klima nadal pracuje. Muszę dać na 0, aby się wyłączyła. W poprzednich samochodach, wszystko się wyłączało po zgaszeniu silnika. Czy w tym aucie, to normalne, czy coś z tą klimą jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Klima pracuje w znaczeniu sprężarka pracuje? Niemożliwe Na "0" dajesz wentylację kabiny tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Proszę napisz jak to zrobiłeś! Chętnie zrobię tak w swoich autach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 hmmm klima chłodzi, na wyłączonym silniku? to ja też proszę o taki patent :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 W manualnej klimatyzacji pracuje sam wentylator po wyłączeniu silnika - wyłącza się dopiero po otwarciu drzwi kierowcy. W klimatroniku natomiast wentylator przestaje pracować od razu po wyłączeniu silnika. Ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewma Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście, wyłączyło się po otwarciu drzwi. Chodziło o nawiew. Super, że są też fajni ludzie, którzy potrafią z sensem odpowiedzieć, bez zbędnych, głupich aluzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) to nie aluzje, tylko sama tak napisałaś, a nikt nie ma szklanej kuli o co ci chodzi. Edytowane 14 Maja 2015 przez baciuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Super, że są też fajni ludzie, którzy potrafią z sensem odpowiedzieć, bez zbędnych, głupich aluzji. Tu są sami fajni ludzie, którzy są chętni do pomocy. :DNiestety wielu tu piszących przedstawia swój problem w taki sposób, że albo nie wiadomo o co chodzi, albo, pomimo tego że opisują problem potrafią go tak zagmatwać, że nie wiadomo o co chodzi. Albo nie piszą wszystkiego i potem są pytania i odpowiedzi w kilku następnych postach nie wnoszące nic w temacie. Na przyszłość proponuję jeszcze raz przeczytać to co wystukało się na klawiaturze i zastanowienie się, czy ktoś po przeczytaniu zrozumie o co chodzi i dopiero wysłać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewma Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Może i źle to opisałam, ok, ale czy to powód, aby w sposób niezbyt miły to komentować. Jakoś znalazły się osoby, które mogły mi pomóc, pisząc.. " pewnie miałaś na myśli ....". Jaru, serdecznie dziękuję za pomoc i zrozumienie kobiety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkis Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 W manualnej klimatyzacji pracuje sam wentylator po wyłączeniu silnika - wyłącza się dopiero po otwarciu drzwi kierowcy. W klimatroniku natomiast wentylator przestaje pracować od razu po wyłączeniu silnika. Ten typ tak ma. Niestety się nie zgodzę. W klimatroniku po zgaszeniu silnika nadal nawiew działa i wszystko co jest włączone. Otwarcie drzwi kierowcy wyłączy dopływ prądu pod warunkiem że karta zostanie wcześniej wyjęta z czytnika. Jeżeli jest w środku nadal wentylator i radio jest zasilane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Możesz się nie zgadzać - ja piszę, jak jest u mnie - miałem manualną klimatyzację, a przerobiłem własnoręcznie na klimatronika, więc wiem, co mówię. Być może w phII jest inaczej - ja mam phI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkis Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Rzeczywiście w ph1 może było inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Ja mam oryginalną klimatyzację automatyczną i nawiew wyłącza się po zgaszeniu silnika, w Megane III jest zresztą tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 w Scenicu II ph II też klima wyłącza się po zgaszeniu silnika. Klima automatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) heh :lol: no klima musi się tak wyłączać, bo w końcu sprężarka ma napęd od silnika :P Edytowane 3 Grudnia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi