volfeer Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ile silnik 2.0 Dci posiada poduszek silnika i które warto wymienić? Drążek zmiany biegów pracuje idealnie, więc w tej płaszczyźnie silnik nie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ad1) 3 Ad2) Żadnej, jak wszystkie są sprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Wydaje mi się, że nie sa sprawne. Jesteś pewny, że 3? To jest duży silnik i ma inaczej rozwiązane mocowanie, jak w innych silnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Zawsze możesz sobie sprawdzić tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Żebym jeszcze ja wiedział, jak to tam znaleźć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Znajdujesz Dowód rejestracyjny samochodu, znajdujesz VIN Twojego auta, Otwierasz stronę z w/w linka, wybierasz Megane II, a potem patrzysz na VIN, będzie VF1XXXX, Szukasz modelu patrząc na te XXXX, reszta już z górki - otwórz tablicę Manual(EN) i kliknij w nr 19, a następnie Engine mounting, wyświetli się stosowna tablica. Przecież to proste. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 W dowodzie mam VF1KMSK i nie widze tam takiej pozycji :( Dodano: 19 maj 2015 - 10:14 Ok, chyba znalazłem. typ trzeba było wziąć z naklejki znamionowej, nie z DR. Wygląda to tak: http://www.catcar.info/renault/?lang=en&l=c3Q9PTUwfHxzdHM9PXsiMTAiOiJNb2RlbCIsIjIwIjoiTVx1MDBlOWdhbmUgSUkiLCIzMCI6IktNMUsiLCI0MCI6Ik1hbnVhbCIsIjUwIjoiMTkgQ29vbGluZyBzeXN0ZW0gLSBSZXNlcnZvaXJzIC0gRXhoYXVzdCBzeXN0ZW0gLSBFbmdpbmUgbW91bnRpbmcgXC8gRW5naW5lIG1vdW50aW5nIn18fG5vcHJzPT0xMzM0fHxicmFuZD09UmVuYXVsdHx8bm9wcj09MTMzNHx8dHlwZT09S00xS3x8Y2F0X2lkPT1NfHxpbWc9PXx8Z3JwX2lkPT0xOXx8c3ViR3JwX2lkPT0xOUY%3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Jak możesz mieć inny VIN w DR, a inny na naklejce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Nie On jeden tak ma, ktoś wcześniej opisywał podobny przypadek. Ale ten za szybą i wytłoczony na nadwoziu powinien być taki jak w DR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) No na naklejce też jest VIN i tam jest VF1KMSK.... a obok, tam gdzie jest kod wersji nadwozia mam KM1K. Edytowane 19 Maja 2015 przez volfeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 I to wyjaśnia dogłębnie sprawę. Nie zawsze te cztery oznaczenia z VIN pokrywają się z czteroznakowym oznaczeniem typu pojazdu umieszczonym na naklejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 No ale w temacie poduszek, to ja ich tam naliczyłem 4. Dobrze widzę? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Dobrze, Twoja wersja widocznie tyle ma. Proponuję jednak podnieść maskę i sprawdzić. Masz rysunek powinien pomóc w ich umiejscowieniu. Zwykle są 3, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 No pod maską te dwie po lewej na pewno widzę, reszty nie bardzo bez rozbierania plastików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi