Gość Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Witam, przeprowadziłem dzisiaj w aucie wymiane radia na takie z BT. Wymieniłem również ekran oraz manetke sterowania radiem, dołożyłem również mikrofon. Po pierwszej fali radości okazało się że mikrofon nie działa :(. Telefon Samsung S4 elegancko się sparował z radiem ale podczas rozmowy osoba po drugiej stronie nic nie słyszy. Zauważyłem również że przy probie dodania nowego kontaktu i dołączenia do niego głosowego wybierania również nic się nie dzieje. Tak jakby ta opcja była niedostępna. Może już ktoś spotkał się z takim problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) No to może zacznij od sprawdzenia mikrofonu czy jest OK i czy prawidłowo podłączony - np. próba z innym telefonem ? Też mam S4, ale radio bez możliwości wybierania głosowego, nawet nie ma takiej opcji. Kwestia wybierania głosowego była problematyczna, któraś tam aktualizacja w ogóle wycinała taką możliwość. Z tego co pamiętam wrócili do tego dopiero w tych nowych wersjach z ekranem dotykowym. Edytowane 21 Maja 2015 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) W sensie zamienić kolory i połączyć zółty z czerwonym ? A w jaki sposób mogę sprawdzić czy mikrofon jest sprawny ? Posiadm również nr częsci: 8200 536 605. W renault stwierdzili ze mikrofon powinien pasować i działac bez problemu. Sukces udało sie :) wszystko działa wystarczyło połączyć zółty z czerwonym i czerwony z zółtym :D nie wiem gdzie tu logika Edytowane 21 Maja 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi