PeriMCS Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Wolałbym tutaj nie podawać. Nie znam się na samochodach i nie chciałbym komuś zaszkodzić źle przekazując to co do mnie mówią. Ale faktem jest, że podali mi cenę 1300 i na pytanie, czy nie ma tańszych odpowiedzieli nie. Zmienili zdanie jak sam znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Poszukaj firmy, która wyłączy Ci EGR programowo - będziesz miał problem raz na zawsze z głowy. Robią to firmy, które zajmują się chiptuningiem i elektroniką samochodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeriMCS Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Czy wyłączenie tego nie ma żadnego negatywnego wpływu? Jestem zaskoczony, że można to zrobić programowo. W sieci widziałem, że niektórzy to zaślepiają mechanicznie. Nawet chyba takie gotowe zestawy można kupić. Moje auto ma 10 lat. Pojeżdżę nim jeszcze z 2 maks 3 lata. Rocznie robię ok 5 tys. km. W te wakacje przejedzie ze 2 tys. Nie chciałbym w niego ładować za dużo kasy, ale musi być na tyle sprawne, abym nie bał się nim pojechać w dłuższą trasę z małymi dziećmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Ten tańszy to jest cały zawór Egr. W nim jest część elektryczna ta z wtyczką i część mechaniczna ta z otworami. Razem stanowią całość. Panowie potrzebują twojej obudowy na zbycie, mają klienta albo ją u ciebie uszkodzili. Takie zakłady omija się z daleka, ja też się kiedyś naciąłem i ostrzegam innych. Zapytaj ich do czego potrzebują tą obudowę. Edytowane 28 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Nie wiem jaki masz dokładnie silnik ale np masz tu przykład po ile można kupić oryginał EGR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeriMCS Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dalszy ciąg :/ Pojechałem do Zdunka ponieważ podali cenę 760. Czyli prawie 600zł mniej niż w Reno-Max. Powiedzieli, że sprawdzą, czy da się wymienić sam zawór bez obudowy. W ich katalogu i tak różnica w cenie była minimalna więc wymiana razem z obudową niewiele więcej kosztowała. Sam obawiałem się zakupić - nie znam się. Zadzwonili, że nie da się go wyciągnąć czy coś i wymienią z obudową. Zaakceptowałem. Dzisiaj dzwonią do mnie, że nadal są komunikaty błędu. Że trzeba wymienić elektronikę (cewkę jakąś) za 550 zł (przed uwzględnieniem rabatu :)). Łącznie dodatkowe 360zł. Czyli całość z robocizną 1400! O co chodzi!? Skoro wcześniej mówiłem, że elektronika jest uszkodzona to myślałem, że to wymieniają. A teraz dochodzi jakaś nowa elektronika? Już jestem głupi totalnie. Chyba zacznę się uczyć naprawy samochodów, bo czuję, że ktoś mnie tutaj ostro w konia robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 O co chodzi!? O to, że pewnie sami nie wiedzą co i szukają po omacku, a nuż się trafi :) A tu tym razem usterka zrobiła ich w konia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi