heks Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 W mojej Megance III co jakiś czas wyskakuje napis Skontroluj poduszki powietrzne. Okazało się, że uszkodzony jest czujnik w prowadnicy fotela kierowcy odpowiadający za stopień napełnienia poduszki. Koszt czujnika z wymianą całej wiązki to 800 zł. Szukam jakiejś alternatywy, samego czujnika nigdzie nie mogę znaleźć. Próby czyszczenia nic nie pomogły. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtom Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Czy to aby na pewno czujnik ? Mialem podobny problem z b.częstym pojawianiem się tego samego komunikatu. Pierwszy "macher" porobił coś przy wtyczce, skasował bład i .... niestety po 2 dniach znów sie pojawił komunikat. Pojechałem do innego. Ten stwierdził, że to owszem wtyczka w wiązce pod fotelem i pomoże tylko wymiana całej wiazki, albo połączenie wiązki fotela z wiazką z podłogi na sztywno.Zrobił to drugie za 90pln. O dziwo na razie pomogło, minął 2 tydzień a komunikat pojawiły się tylko raz na chwilę i zgasł. Mi w ASO zaśpiewali 990 z tą wiązkę w fotelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi