te-tsuo Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam, jak w temacie. Czytałem tu na forum że kilka osób to zaobserwowało. Czy ktoś wie czemu tak się dzieje? Po jakimś czasie efekt ten zaniknie i obroty przy pierwszym uruchomieniu (na zimno) będą leciały do max ~1,2k? Jak to wygląda zimą, też lecą na ok 2k? Pozdrawiam. Dodano: 08 lip 2015 - 08:34 Ja nie mogę - 2 miesiące i żadnego wpisu? Nic, nawet w stylu "głupoty piszesz"?Na prawdę nikt nie ma żadnych podejrzeń dla czego obroty na zimnym silniku po uruchomieniu idą na ~2k obrotów? Przecież to nie jest normalne. Skoro efekt występuje tylko na zimnym silniku a na ciepłym nie to dedukuje że jest problem z jakimś czujnikiem lub jest brane gdzieś lewe powietrze. Po podłączeniu do CLIPA (na ciepłym silniku) nie było żadnych błędów. Być może MAP sensor jednak nie działa prawidłowo i musiałbym sprawdzić CLIPem na zimnym. Jeśli zaś chodzi o lewe powietrze to zastanawiam się czy przy przepustnicy nie ma jakiegoś oringa który mógłby się nagrzewać i uszczelniać pod wpływem temperatury. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Sprawdź też kolektor ssący cały plastykowy czy plastyk nie rozkleił się, wymień uszczelki w przepustnicy dodatkowo odmy i 4 uszczelki pod kolektorem a głowicą ale to kosztuje 4 razy po 16 zł. Edytowane 8 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Czyszczenie i adaptacja przepustnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ja nie mogę - 2 miesiące i żadnego wpisu? A może nikt się z takim czymś nie spotkał. Lepiej chyba nic nie pisać niż tylko lać wodę. Dziwne, że stało się to po wymianie rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi