vorph Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam. Strzeliła mi sprężyna z tyłu. Zdobyłem numer części Renault - 82 00 309 931. Poszperałem po sklepach internetowych i allegro. Sprężyn do Meganki II kombi jest całkiem sporo, ale praktycznie wszystkie mają numer Renault 82 00 357 085. Domyślam się, że mają inną charakterystykę tłumienia i może są krótsze/dłuższe. Czy ktoś miał podobny problem? Może jakieś namiary na właściwe sprężyny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zobacz jakie twoja sprężyna ma oznaczenia kolorami. Powinny być na niej kreski lub kropki z farby. Dokup takie same i wymień obie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Poszukaj jeszcze ze sceniola II, zazwyczaj megi kombi tylne zawieszenie miało takie jak w sceniolach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Cześć. Do mojego megane 2 kombi założyłem z grand scenica o kolorach -niebieski i czerwony. Używany komplet. Jestem bardzo zadowolony bo mogę cofać aż do krawężnika bez obawy uszkodzenia zderzaka. Mam je 1 rok i jak na razie nic się nie dzieje. Kolego elwik1984 stosuj po kropkach i przecinkach spację. Następnym razem będzie paseczek. Aston76 Edytowane 12 Czerwca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 U mnie jest biały i różowy. Te sprężyny z innym numerem mają inne kolory. Chciałbym mieć identyczne jak teraz - wysokość tyłu i odległość koło-błotnik są wtedy jak dla mnie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 No to masz wszystko zidentyfikowane, to teraz szukaj gdzie mają takowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vorph Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 No właśnie w tym problem - nigdzie ich nie ma. Tylko ASO. Zamówiłem te drugie. Zobaczymy co z tego będzie. Dodano: 22 cze 2015 - 18:28 Po wymianie - nie widzę dużej różnicy jeśli chodzi o wysokość tyłu, lekko się uniosło, ale opadnie jak się "ułoży". Może jest też troszkę twardsze. W każdym razie na przyszłość, jak ktoś będzie miał podobny problem - można stosować drugi numer sprężyn - przynajmniej nie ma problemu z ich zdobyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Czy oznaczenia kolorami łatwo jest znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Na wyciągniętych sprężynach widać gołym okiem (są w górnej części). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Megane II phII kombi 1.9dci 131KM u mnie są niebiesko-czerwone czyli o numerze 8200357085 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi