martello Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Nie krzyczę. Zwróciłem uwagę. Post dotyczy czego innego, więc nie tu miejsce na dyskusję. Nie wiem co usłyszałeś i od kogo (agenta, likwidatora, dyrektora, prezesa...), czy to jest oficjalne stanowisko firmy ubezpieczeniowej, jakich szkód to dotyczy, czy to była tylko gadanina o rejestrze UFG itp.? Odwróć sytuację - to nie ty masz udowadniać swoją niewinność i szukać paragrafów na swoją rację. Najpierw niech ten kto chce cię obciążyć szkodą, którą wycofałeś i, za którą nie pobrałeś odszkodowania, bo zrezygnowałeś z niej poda ci podstawę takiego postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Panowie odbiegacie od głównego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxxior Opublikowano 28 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2025 W dniu 19.06.2015 o 22:16, martello napisał(a): Wymiana błotnika + lakierowanie zderzaka to 4500 zł (nie w ASO). Lecz wymiany tylnych błotników należy unikać jak ognia. Wtedy jest cięcie poniżej dachu i na progu. Większość blacharzy partoli robotę i po pewnym czasie wyłazi rdza nie tylko na spawach - źle zabezpieczają nowy błotnik antykorozyjnie lub wcale tego nie robią. Przy naprawie też trzeba oczywiście zabezpieczyć blachę (i też może wyjść rdza jak źle to zrobią) , ale błotnik pozostaje oryginalny i nie demoluje się samochodu (pocięta blacha, wyjmowana podsufitka, wykładziny itp.). Zresztą w twoim przypadku nie ma potrzeby wymiany błotnika. Hej, trochę odkopię temat bo potrzebuję porady. Czemu wymiany tylnych błotników należy unikać jak ognia? Mam na oku megankę która dostała własnie w tylni błotnik oraz próg i koło. Szkoda była robiona w ASO, i właśnie właściciel mówi że było to w 2022r. (widnieje na osi czasu jak się sprawdza historię w gov.pl). Niby nic tam nie zauważyłem żeby coś się działo, jedynie jakby 3 małe kropeczki na błotniku tak jak by to była rdza ale ręki sobie uciąć nie dam, może jakiś brud, farba, nie wiem 😕 doradźcie proszę, muszę kupić auto jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi