gradex130268 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) witam szukam porady posiadam renault megane 1,5 dci ale dymi na biało i pali olej odkręciłem wydech i widac biały dym idzie pozatym turbina jest nowa nie ma wycieków żadnych eger czysty, po zapaleniu na wolnych nie dymi ale jak troche przykazuje (???) to wali jak lokomotywa z parowozowni szukałem odmy ale to co znalazłem jest czyste i jest przelot ale nie znalazłem membranki z odmą gdyż nie wiem w którym miejscu się znajduje, pozatym wszystko już sprawdziłem zostaje jeszcze mi zobaczyc kompresje silnika bojak bedzie dobra to oznacza ze pierscienie są dobre ewentualnie prowadnice zaworów zostają, może ktoś mi doradzi co zrobić jeszcze moge bo pomysły mi się powoli konczą pozdrawiam grzegorz ps. auto jest z rocznika 2004 Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi, ortografia. Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 26 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Objawy wskazują na turbo, ale jeśli to nie jest to, może być jeszcze uszczelka pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Odmą się nie przejmuj, jej praca nie ma większego wpływu dymienie. Tak jak kol. Pawel napisał powyżej prawdopodobnie turbina puszcza olej po stronie wydechu. A turbina to nowa czy po regeneracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradex130268 Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) turbina jest nowa i napewno dobrze założona, kręciłem kluczem wał aż olej na powrocie do silnika wracał, czekam na jakeś pomysły Edytowane 26 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozka Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Typowy objaw nieszczelnej turbiny, upewnij się czy to aby na pewno nie ona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi