Viman Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Witam, w trasie pojawił mi się taki przypadek: w czasie normalnej pracy zatrzymała się wycieraczka tylna i jednocześnie zablokowana jest klapa bagażnika. Światła tylne, zapalniczka, w bagażniku, czujniki cofania działają normalnie. W czasie jazdy padało, momentami dość mocno. Po rozebraniu plastików na tylnej klapie nie widać żadnych większych usterek, kable w wiązkach całe, także w miejscach wpuszczania w otowry w karoserii. Prąd nie dociera. Czy ktoś wie gdzie szukać punktu wspólnego zasilania dla wycieraczki i zamka klapy? Bezpieczniki są OK, przy próbie włączenia wycieraczki słychać pstyknięcie gdzieś pod deską rozdzielczą ale wycieraczka ani drgnie. pozdrawiam Viman Dodano: 04 sie 2015 - 15:01 Nikt nie ma pomysłu?.. szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Trzeba by było przedzwonić kable od UCH do klapy, innego wyjścia raczej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Bezpieczniki są OK, przy próbie włączenia wycieraczki słychać pstyknięcie gdzieś pod deską rozdzielczą ale wycieraczka ani drgnie. Miałem podobnie w megance II z 2,3 razy. Też wycieraczka nie chciała ruszyć. Przyczyną był przekaźnik od wycieraczki. Wyjęcie go i przeczyszczenie pomogło. Myślę, że przy przekaźniku musisz szukać problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viman Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi. Zobaczymy co z tego wyniknie. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Viman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi