Kolasov Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Witam. Jeżeli umieściłem w złym dziale - przepraszam - i proszę moda o przeniesienie ;) Mam takowy problem z moją meganą II 1.6 16v: kiedy hamuje silnikiem (tj tocze się na biegu bez wciskania gazu) w okolicach 2000 obrotów jest szarpnięcie i samochód dodatkowo mocniej zwalnia.. Problem pojawił się od tak, nie wystąpił po jakiejś naprawie / wymianie. W czym może być problem? Dodatkowo mam wrażenie że auto gorzej przyśpiesza (potwierdzone mierzeniem czasu 0-100, kiedyś było szybsze ;) ) Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Możliwe, że kończy się sprzęgło albo wysprzęglik. Zwróć uwagę, czy czasami nie zdarza się, że wciskasz gaz, obroty idą do góry, a auto przyspiesz po chwili, albo nieadekwatnie do wzrostu obrotów. Wyskoczyły do tego jakieś komunikaty na desce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Sprzęgło mi się nie ślizga zdecyodwanie. Kiedyś wyskoczył mi check engine i service, ale byłem w trasie więc odpiąłem aku. Błąd zgasł i się już nie pojawił - na clipie nic w pamięci nie było. EDIT Co do braku mocy, wiem że jest to 16v i ma mocniejszą górę ale jest bardzo silne odzcucie że dół jest słabszy niż wcześniej. Od 3,5 tys. auto ma moc i reaguje fajnie na gaz. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Kolasov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Możliwe że poszło KZFR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Uh, to by nie była dobra sprawa bo KZFR ma raptem ~8 miesięcy... Jakieś inne objawy tego? Wcześniej miałem kończące się KZFR to auto gasło po odpaleniu i chrobotało.. tutaj tego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Odłącz na próbę zawór od KZFR i się przejedź autem, wyskoczy check, ale przynajmniej będzie wiadomo, czy diagnoza idzie w dobrym kierunku. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Cóż, wrażenia poparte dupohamownią więc nie mogą być całkowicie wiarygodne, ale po odpięciu zaworu kzfr: -zniknął problem z szarpnięciem przy ok 2 tys obrotów -auto generalnie przyspiesza gorzej, ale wrażenie jest jakby od dołu reagowało lepiej na gaz. Myślę, że jak silnik trochę wystygnie to podmienię zawór (mam drugi) i zobaczę czy na nim będzie inaczej. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły chętnie wysłucham Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Może wyczyść elektrozawór? A jaki olej masz wlany? A u mnie szarpie chwilę jak opuszczę sprzęgło na 1 biegu,na drugim i częściowo na trzecim.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Elf excelium (czy tam evolution) 5w40, wlany jakieś 500 km temu, świeży.. ;) U mnie nie ma szarpania, jest tylko jedno szarpniecie. Tak jakbyś wcisnął i trzymał hamulec. I zawsze przy ok 2000 obrotów. Możesz na każdym biegu rozpędzić się do odcięcia, puścić gaz i w momencie w którym obroty zejdą do 2000 jest to "przyhamowanie" i dalej auto zwalnia znacznie mocniej, tak jakby coś wyhamowywało silnik dodatkowo... Dodano: 05 sie 2015 - 17:17 Kolejna porcja obserwacji: Podmieniłem elektrozawór sterujący KZFR i szarpnięcie występuje przy dowolnej prędkości obrotowej po odjęciu gazu. Zauważyłem też że kiedy rozpędzając się nie przekroczę 2000 obrotów i puszcze gaz spalanie chwilowe spada nieznacznie i auto prawie nie zwalnia, natomiast kiedy przekręcę powyżej 2000 i odejmę gaz następuje szarpnięcie i spalanie chwilowe spada do 0.0 Jakieś sugestie co mogę jeszcze zrobić? Na pewno wrzucę ponownie poprzedni zawór bo na tym jazda jest silnie irytująca... Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Wg mnie masz cześciowo zapchany kanał olejowy w okolicy elektrozaworu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 I cóż mógłbym z tym fantem zrobić? ew. jak to sprawdzić? Dodano: 11 sie 2015 - 13:07 Rozmawiałem z mechanikiem. Powiedział z grubsza to co już tu się przewinęło - mogą być przytkane kanały olejowe, może być wadliwy elektrozawór lub kzfr. Umówiłem się z nim po jego urlopie że będziemy myśleć co dalej. Kiedy sprawa się rozwiąże napiszę co takiego dolegało ;) Dodano: 05 wrz 2015 - 18:45 Problem się rozwiązał.. raczej nikt się tego nie spodziewał: Okazało się że sypała się sprężarka klimatyzacji generując obciążenie na pasku.. aż w końcu całkowicie stanęła. Po jej wymianie problem zniknął, auto odzyskało moc i problem z szarpnięciem zniknął. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi