k.com Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 witam. mam nadzieje, ze ktos z ws jest mi w stanie pomoc. od niedawna mam megane GT 1,9cdi. odpala przy pomocy systemu hands free. z przyzwyczajenia jednak prawie zawsze wkladam karte do slotu przed startem. po nacisnieciu przycisku start saamochod wprawdzie od razu pali ale....no wlasnie. pojawia sie ostrzezenie: bremssystem defekt (system hamulcowy niesprawny) i swieci sie kontrolka ABS. jesli nie wsadze karty w slot informacja ta sie nie pokazuje!! dlaczego??? boje sie, ze to nie elektornika wariuje tylko na prawde cos z hamulcami jest nie tak. co o tym myslicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 ja myśle ze to elektronika.... podjechać na clipa i zobaczyć co i jak... pozatym to nie słyszałem żeby w wersji GT były silniki 1.9dci... masz dwie rury z tyłu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.com Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 @ kolek mam nadzieje, ze to nic powaznego. musze pojechac do serwisu sprawdzic co i jak. co do twoich watpliwosci w sprawie silninka. 1.9 dCi FAP 130KM istnieje w wersji KOMBI: ponizej wklejam linka do danych technicznych silnika http://www.renault.pl/RenaultSITe/cars/meg...LO&selectB= czy ktos z was mial podobny problem z swoim samochodem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 kolek- chodziło chyba o GrandTour :-P a nie wersję GT ;-) hmm takiego czegos nie miałem ale raz sobie jechałem (dość ślisko było) i przy dojeżdżaniu do skrzyzowania zapaliła się kontrolka ABS, jak zaczałem hamować to mi koła zblokowało... Stanałem, zgasiłem silnik, zapaliłem jeszcze raz i już jest wszystko ok to było jakieś 2000 km temu. mam 1.5 dCi i przejechane 130 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 pozatym to nie słyszałem żeby w wersji GT były silniki 1.9dci... GT w dieslu to 2,0 150 koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 W moim meganie czasem lubi się kontrolka abs'u włączyć, jak jest ślisko, a ja akurat mam ochotę poszaleć na ręcznym. Po dluższej zabawie trzeba wyłączyć stacyjkę na pare sekund i odpalić od nowa. Ale ten problem też mi wygląda na elektronikę. Kontrolka abs'u zaświeciła by się przy pierwszym hamowaniu albo jak któreś koło by się blokowało (gdyby chodziło o same hamulce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 co do GT to się wyjaśniło... a to że zapala się kontrolka abs po szaleniu po parkingu to standard, komp głupieje jak auto jedzie do przodu a tylnie koła stoja w miejscu i wywala błąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi