peugeot206.88 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 witam, chcę w moim Scenicu wymontować pióro wycieraczki w tylnej otwieranej szybie na klapie , wymontowanie jest z lekka proste , ale czym zastąpić dziurę w szybie ? może jakaś zaślepka ? robił ktoś cos już w takim temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 W swoim starszym sceniolu demontowałem tylną wycieraczkę i całą przekładnię, (stała szyba) by ją rozebrać i naprawić. Na czas naprawy, która trwała około 2-3 godzin niczym otworu nie zatykałem. Po remoncie (manual w downloadzie) przekładnia i wycieraczka wróciły na swoje miejsce. A skoro musisz to prowizorycznie zatkać na dłuższy czas, to dopasuj jakiś korek plastikowy o mniejszej średnicy jak dziura w szybie, ewentualnie na wymiar możesz go pogrubić szkotem albo taśmą teflonową, taką jak do uszczelnień w złączkach instalacji wodnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 gojgen chcę na stałe ją wyciągnąć bo na tylnej szybie daje swoją reklame , a wycieraczka tył i tak nie działa i nawet nie dochodze dlaczego , szyba jest otwierana więc odkręce to całkiem i zostanie mi dziura , a wycieraczkę mam teraz w pionie heh , od początku nie działa nie wiem czemu , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) No to szukaj plastikowego korka najlepiej czarnego w sklepach z częściami samochodowymi. Takiego grzybka jak do tapicerki. Osadź na silikonie albo innym kleju, a takie zapewne masz w pracy z tego co kojarzę. Możesz też przeglądnąć ofertę katalogową firmy ROMIX, która takimi plastikami się zajmuje i szukać już czegoś po numerach katalogowych. Nawet nie jest ważne do jakiego auta i jakiego zastosowania to ma być. Ważna wypukłość grzybka, jego wielkość i kołnierz oraz średnica trzpienia. Tu masz namiary na firmę, a tam już katalog znajdziesz. http://romix.pl/ Dodano: 18 sie 2015 - 22:11 Wydaje mi się że coś takiego jak w załązcniku powinno być odpowiednie, tylko wymiary sprawdzić i dopasować. wpisz Zaślepka ale nie wybieraj nic ponadto ani marki auta ani przeznaczenia. zobaczysz ponad 50 typów. Ewentualnie jeszcze takie o uniwersalnej średnicy od 16 do 23 nr kat. Romix 10141 albo 15mm nr kat. Romix 10140 , 25-32mm nr kat. Romix 10142 Za kilka złotych coś dobierzesz co z zewnątrz nie będzie głupio wyglądać, a na uszczelniaczu dziurę w szybie zatka definitywnie. Można też zostawić oryginalne osadzenie wycieraczki, a po zdemontowaniu jej trzpienia tylko otwór zatkać odpowiednim kołkiem. Będzie to jednak niepotrzebnie z szyby wystawało. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 gojgen u siebie coś mam ale obawiam się ze może być za małe , plastików całe kartony u nas tylko trza wszystko wysypać i sprawdzić , też o takim czyms myslałem co podałeś , na silikon to wkleje i bedzie dobrze, jutro maja przyjechać reklame odmierzać i po tej operacji zabieram się za demontaż tego pióra , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Jak masz tą wycieraczkę w dobrym stanie (to co się przykręca do szyby razem z ramieniem) i chciałbys sprzedać to daj znać na PW, może się dogadamy :) Nasza wycieraczka komuś się spodobała i próbował ją demontować bez naszej wiedzy. Niestety zostało połamane ramię i jeździmy z wystającem z szyby gwintem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi