Edison Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam. Wczoraj podczas jazdy zauważyłem że pojazd mi się przegrzał (megane II 2006r lift 1.5dci) , wskazówka poleciała praktycznie na max skali ale ku zdziwieniu nie towarzyszył temu żaden komunikat, dźwięk czy sygnał!!! Oczywiście od razu się zatrzymałem poczekałem aż wentylator schłodzi silnik następnie dolałem płynu, usterkę znalazłem ale dalej męczy mnie to że komputer nic nie sygnalizuje. To znaczy że teraz trzeba będzie się chorobliwie podczas jazdy patrzyć co chwilę na manometr? Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 manometr Manometr?, a gdzie ty masz zamontowany ten manometr? I po co Ci on? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Mądrala z Pana Panie przemo:) wystarczyło mnie poprawić i po problemie. Wskaźnik temperatury płynu chłodzącego pasuje? czy jest jakaś inna nazwa którą poprawisz zamiast odpowiedzieć w temacie?:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Gdyby temperatura silnika przekroczyła stan krytyczny miałbyś sygnał dźwiękowy i zapaliła by się kontrolka STOP oraz odpowiedni komunikat na wyświetlaczu. Widocznie temperatura cieczy nie osiągnęła jeszcze takiego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 wskazówka praktycznie przekroczyła skalę a komunikatu 0 więc stąd moje obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Komunikat wyświetli się jak temperatura płynu będzie blisko 120 °C, wskazówka na max w prawo wcale nie musi oznaczać tak wysokiej temperatury. Raczej nie masz czym się przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edison Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi