megan_pomocy Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Cześć, po myciu auta w samoobsługowej myjni ręcznej zawsze wycieram je papierem nasiąkającym wodę, żeby nie zostały plamy i zacieki. Papier bardzo dobrze sobie radzi, tylko zużywam pół rolki przy każdym myciu. Macie jakiś inny patent? Są szmatki z irchy naturalnej w cenie od 20 do 50zł za taką szmatkę, tylko nie wiem, czy faktycznie zadziałą tak dobrze jak papier (rolka 5zł) i na jak długo starczy. Irchy naturalnej używam do wychodzenia z nałożonego mleczka nabłyszczającego i wiem jak delikatna jest to szmatka, nie rysuje, tylko mam akurat brudną od mleczka, ircha naturalna Bottari z Praktikera i nie wiem jak się sprawdza do osuszania auta i czy warto wydawać tyle na taką szmatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Stare koszule flanelowe dobrze się do tego nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Kupiłem kiedyś w auchan paczkę szmatek przeznaczonych do wycierania auta do sucha. To chyba mikrofibra była. 10szmat za 10zł. Tragedia, nie wciągały wody, a za to zostawiały pyłki na lakierze i tylko mazały. W sklepie z specyfikami do pielęgnacji aut kupiłem jedną, oryginalną szmatkę, chyba też z mikrofibry i w sumie można całe auto wytrzeć do sucha, wyrzymając ją co chwilę. 3 takie szmatki w zupełności by wystarczyły na kombi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ręcznik do osuszania auta typu Fluffy, ircha to juz prehistoria :) Na przykład: http://waxparadise.pl/kategoria,Mikrofibry-i-r%C4%99czniki,6269,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ok, o coś takiego mi chodziło.. A coś do wychodzenia do połysku po nałożeniu mleczka nabłyszczającego / glazera? Używam irchy naturalnej ale po 5 razach jest do wymiany, robi się sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Najlepiej gąbeczka, są takie tanie jednorazowe po 2-5 zł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 "Gąbeczki" aplikatory służą do nakładania i wyrabiania mleczka, wosku. Do polerowania po nałożeniu idealnie nadają się ścierki z mikrofibry, np http://www.sklep.car-spa.pl/Reczniki-k25/Do-lakieru-k61/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Fakt, nie wiem czemu myślałem o nakładaniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_wroc Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Do osuszania lakieru w tzw. cenie budżetowej polecam mikrofibry K2 zobacz tutaj a do polerowania wosków , sealantów i innych miękkich zabezpieczeń polecam Mikrofibry o minimum gramaturze 400 np. zobacz tutaj Nie Używaj do osuszania lakieru papieru, na wielu lakierach dokona wielu szkód ,szczególnie na miękkich , ircha nie jest do polerowania wosków, politur, używa się ich na mokro , wtedy mają swoją odpowiednią twardość - czytaj robią się miękkie nie szkodząc lakierom Pozdro Edytowane 21 Września 2015 przez piotr_wroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnikov Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Ja dostałem od teścia taką samą szmatkę jaką polecał Lelupi, robi robotę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Dostałem na gwiazdkę ręcznik fluffy jest idealny polecam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi