matopo Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 (edytowane) Witam. Dziś rano kiedy chciałem odpalić moją meganke padłą mi elektronika. Samochód jeszcze normalnie się otworzył natomiast kiedy włożyłem kartę do slotu i chciałem ją odpalić to wszystkie kontrolki zaczęły migać łącznie z wyświetlaczem komputera, radia i klimatyzacji, wskaźniki paliwa i temperatury zaczęły skakać mniej więcej do 1/4 wysokości, centralny zamek bez przerwy się zamykał i otwierał z tym ze tak jakby nie do końca tylko rytmicznie takimi krótkimi skokami a samochód kompletnie nie reagował na próby zamknięcia i otwarcia go z karty, ogólnie dyskoteka. Po zdjęciu na około 5 minut klem z akumulatora samochód sie uspokoił ale nie odpala tzn po wciśnięciu START kontrolki lekko migają i wskaźniki delikatnie skaczą ale za chwile przestaje. Samochodu nie mogę zamkną za pomocą karty bagażnika nie da się otworzyć. Co o tym sądzicie? Edytowane 1 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Rozładowany akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matopo Opublikowano 30 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 No właśnie nie sądzę kiedyś miałem problem z akumulatorem ale nawet jak był mocno rozładowany to ledwo co ale jednak obracał. No i kontrolki nie wariowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Sprawdź miernikiem napięcie i będzie akumulator wykluczony. Jeżeli to nie to, szukaj wilgoci w skrzynce bezpieczników pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekk99 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Witam czy problem został rozwiązany? Ponieważ przytrafiło mi się to samo tylko w 1.5 dci :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej3521 Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Witam sprawdźcie komputer za akumulatorem czy nie został zalany , niekiedy się zdarza że woda tam leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi