wiktor3a Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Witam, Udało się w końcu kupić Megane III w benzynie 1,6 110KM 2009r. Autko ma przebieg oryginalny 96000 km i zastanawiam się nad wymiana filtra paliwa. Nie mam pojęcia czy był wcześniej wymieniany, a robiąc tarcze i klocki z tyłu chciałem go wymienić. Pytanie czy już czas i czy nie jest on zintegrowany z pompa paliwa (czytałem tematy na forum, ale jakoś tak niejednoznacznie jest to opisane) Proszę o poradę zarówno w kwestii czy już wymieniać i czy ewentualna wymiana nie będzie kosztowna (zintegrowanie filtra z pompa) Pozdrawiam Edytowane 11 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Zerknij sobie pod auto w okolice prawego tylnego nadkola i sprawdź czy masz tam filtr paliwa. Jeśli nie to jest zintegrowany i producent przewiduje wymianę przy 240 tys. A jeśli masz to wymiana to bułka z masłem, a koszt filtra to też nieduże pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Wymienne filtry paliwa w benzyniakach skończyli montować coś koło 2004/2005 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ja bym powiedział że nawet już od 2003r w benzyniakach go nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Moje kombi jest z połowy 2004 roku i posiada osobny filtr paliwa zamontowany pod autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Podobno zależało to też od kraju docelowego, ale akurat ile w tym prawdy tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Może i tak było, kombiak kupiony w salonie w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Ja bym powiedział że nawet już od 2003r w benzyniakach go nie było. Są w tym roczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ja też mam krajową megankę z 2003 i jest filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi