Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

problem z alarmem i zamkiem bagażnika - nie da się zamknąć

m-c-ool

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z moim autkiem. Dojechałem dzisiaj normalnie do pracy zgasiłem autko i wszystko było OK. Wracam z pracy chcę otworzyć drzwi z auta nie działa hands free, ciągnę za klamkę nic, próbuję otworzyć przyciskiem na karcie nic. Ciągnę za bagażnik a on otwarty i zaczyna wyć alarm. Auto nie reaguje na nic. Dopiero wejście do auto przez bagażnik :) i naciśnięcie przycisku z centralnego zamka otwarło auto i wyłączyło alarm, włożenie karty do czytnika pozwoliło na odpalenie go. I teraz psikus, nie da się zamknąć bagażnika i znowu zazbroić alarmu. Zamek z bagażnika jak gdyby cały czas dostaje sygnał do otwarcia. Moje pytanko co mogło paść - centralka, zamek i gdzie szukać w razie czego centralki z alarmu?

Dzięki za pomoc :) Dodam tylko, że chodzi o Megane 2 ph 1 z 2003r. 1.6 16v kombi, podświetlanie tablicy, ogrzewanie tylnej szyby i wycieraczka tylna działają poprawnie (jeśli miało by to jakieś znaczenie).

Edytowane przez aston76

Niestety nie, bo okazało się, że coś jest uszkodzone i bębenek obraca się dokoła a nie otwiera zamka :( Kochani uczciwi sprzedawcy :)

Powiedzmy, że rozwiązałem problem, alarm, centralny itp działają już ok. Padł zamek w klapie bagażnika, coś w nim padło i sam się otwiera cały czas. Po odpięciu zamka jest prawie normalnie wszystko. Tylko jedno pytanko czy odłączony zamek bagażnika może wywołać elektonik fault na wyświetlaczu licznika?

Niestety z nieznanych mi przyczyn usterka powróciła :( Poprzednim razem spróbowałem parę razy auto otworzyć zamknąć i było wszystko OK , teraz chciałem jechać do sklepu nie da się auta otworzyć :( Pomóżcie gdzie szukać jakiejś centralki/sterownika z alarmu czy centralnego zamka jest w tym modelu coś takiego w ogóle ?

Edytowane przez aston76