Szpula Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 W nowym aku Boscha na plusowej zaslepce klemy jest taki maly koreczek trzymający się na dwóch nitkach umożliwiających wylamanie go. Jak wyciagalem stara baterie to na podstawie akumulatora tez znalazłem takie cos. Do czego to gowienko śluzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes70 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Być może pozostałość technologiczna z formy wtryskarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 W nowych akumulatorach klemy mają plastikowe nakładki chroniące przed zwarciem w czasie transportu. Klema plusowa powinna mieć czerwoną osłonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Tak, to chodzi o te zaślepki chroniące przed zwarciem, ale nie z kolorem jest problem. Miałem jeszcze kilka dni temu zdjęcie teko elementu, ale nie było odzewu to je skasowałem. Ale znalazłem w sieci zdjęcie na którym widać tego cycka. Co prawda słabo to widać, ale myślę że wiecie o co chodzi. Na zdjęciu widać nakładki (tylko do transportu), a w rogu widać to g*wno. Jest tylko na plusowej klemie. Na prawej ściance widoczny jest otwór odpowietrzający, ale przecież ten koreczek nie jest do zatykania tego otworu, chociaż pewnie by pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Akumulatory posiadają dwa otwory odgazowywujące, z lewej i prawej strony. Do jednego podłączasz wężyk z auta a drugi zatykasz, właśnie tym koreczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpula Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 To brzmi bardzo prawdopodobnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamotor Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Szanowny Kolego. Sam sobie odpowiedziałeś. To jest zatyczka niewykorzystanego otworu odpowietrzającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi