UFO Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) Witam, Zauważyłem, że po ustawieniu obu stron na wartość HI przy AC OFF (wyłączona klima w climatroniku) z kratek po stronie pasażera wydobywa się dużo chłodniejsze powietrze zamiast gorącego. Tydzień temu wiało ciepłym, a teraz wieje już tylko chłodnym. Po stronie kierowcy wieje dobrze - gorącym powietrzem. Jak uważacie co jest przyczyną? Coś z klapkami na dole? Rezystor dmuchawy, który powinien być wymieniony w ramach akcji serwisowej? Silniczek lub silniczki do wymiany? Czy po prostu ten typ tak ma :) ? Serdecznie dziękuję za pomoc. Edytowane 18 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) W moim autku temperatury z kratek są raczej równe, W Lagunach taki objaw był spowodowany zazwyczaj zablokowanymi klapkami regulacyjnymi. Może faktycznie któraś się zablokowała. Edytowane 20 Października 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Dzisiaj dzwoniłem do ASO Renault podając numer VIN uzyskałem informacje, że na mój numer VINu nie ma żadnej akcji serwisowej tak więc wykluczam rezystor dmuchawy. Co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Może warto podpiąć go pod komputer i sprawdzić jakie temperatury wnętrza widzi komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 21 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Mądra myśl. Jeżeli komputer ma taką możliwość w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) U mnie jak nawiew jest na max to po stronie pasażera jest chłodniejsze powietrze, przy mniejszych obrotach dmuchawy różnica mniejsza. Odnoszę wrażenie że strona kierowcy lepiej grzeje. Czasami jak nadmuch jest za zimny to stronę pasażera skręcam na lo i z powrotem np. 24 st. i to pomaga (wymuszam ruch klapki). Byłem z tym w ASO stwierdzili że silniczki od klapek nie pracują równo (różne kąty otwarcia, zaproponowali nowe silniczki - nie skorzystałem z przyjemności wydania około 600zł). Podmieniłem silniczek od innej klapy (miał identyczne oznaczenia) nie zauważyłem wyraźnej zmiany, co utwierdziło mnie iż słusznie nie zgodziłem się na wymianę silniczków. Dochodzę do wniosku, iż nagrzewnica jest mało wydajna i przy większych obrotach dmuchawy po prostu przedmuchuje ją, potwierdza ten fakt to że na pierwszym biegu dmuchawy strona pasażera grzeje lepiej. Edytowane 12 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Pomocy po stronie kierowcy wieje ciepłym powietrzem, a od pasażera chłodnym. Może faktycznie silniczek ? (na allegro ok.20-30 zł) czy może spadła dźwigienka ? Edytowane 20 Marca 2016 przez UFO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Ewentualnie brudna nagrzewnica, bo taki problem już też u kogoś wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 A np. brudna nagrzewnica powodowała by tylko z jednej strony leciało zimne, a z drugiej ciepłe powietrzna z wlotów powietrza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 To właśnie jeden z powodów kiepskiego ogrzewania. http://megane.com.pl/topic/44969-megane-najgorsze-ogrzewanie-w-testach/page__view__findpost__p__453467 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Potwierdzam przy przytkanej nagrzewnicy jest zaburzony przepływ płynu, zasilanie i powrót jest po stronie kierowcy dlatego strona pasażera jest niedogrzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Panowie a ile może kosztować odetkanie takiej nagrzewnicy w Megane III ? długo trwa odetkanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Można to zrobić samemu nie jest to bardzo skomplikowane, jakby co to służę pomocą (sam wymieniałem nagrzewnicę), jeśli jestem zainteresowany pomocą pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi