tomekq Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Witam wszystkich forumowiczów Bardzo rzadko tu zaglądam bo i samochód mało mi dokucza. Czasami poczytam jakieś nowe informacje ale co do porad to sam się nie znam i nie chcę wprowadzać niepotrzebnie w błąd. Ale potrzebuję waszej pomocy. A mianowicie kilka dni temu jadą spokojnie na parkingu pojawił mi się na komputerze pokładowym komunikat "Auto lights fault" i zaświeciła się kontrolka "Servis". Sprawdziłem na forum co może być przyczyną i do dzieła. Sprawdziłem bezpieczniki komora silnika i wnętrze. Wymieniłem sam czujnik na inny - i nic nie pomogło. Usterka nadal aktywna. Sprawdziłem wiązkę przewodów i kostkę łączącą, przeczyściłem i dalej lipa. W sobotę zauważyłem, że oprócz tej przypadłości nie działają mi - wycieraczki automatyczne, lusterko wsteczne fotochromatyczne, czujnik temperatury wewnętrznej i tempomat. I w związku z tym panowie chciałbym się was poradzić co może być przyczyną, może ktoś coś takiego miał i awarię udał mu się usunąć. Za pomoc będę bardzo wdzięczny. Byłem w serwisie i podłączono clip-a i stwierdzono, że (brak połączenia z czujnikiem) stwierdzono że trzeba wymienić całą wiązkę elektryczną i wtedy badać dalej. Na razie podziękowałem a o koszty na razie nawet nie pytałem. Bardzo was proszę o pomoc może wspólnie coś uda nam się zadziałać i usunąć tą awarię. Dziękuję Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Możliwe, że faktycznie coś się dzieje z wiązką. Nie pozostaje niestety nic innego jak dobranie się do niej. Niestety najprościej jest to zrobić po demontażu podsufitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Proponowałbym sprawdzić jeszcze raz bezpieczniki pod maską, zwłaszcza ten oznaczony na pokrywie jako APC/HBT 7,5 A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi