abecikxp Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Witam jestem posiadaczem Renault Megane II 1.5 DCI 82 Km Interesuje mnie co trza wymienić w samochodzie aby zmienić felerny układ DELPHI na Siemens ( proszę nie pisać ze się nie opłaca itd ) To czego jestem na 100% Pewien to pompa , wtryskiwacze i ecu, pytanie co dalej ? Edytowane 30 Października 2015 przez abecikxp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Kompletna wiązka silnika, nie jestem pewien co do UCH, głowicy i tłoków. Taniej wymienić łożyska w pompie Delphi. Wtedy pompa nie sprawia problemów, a zostają tanie wtryskiwacze elektromagnetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abecikxp Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) To rozumiem jak wymienię łożysko i uszczelki pompy to przestanie ona pylić ? Edytowane 26 Grudnia 2015 przez abecikxp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 W zdecydowanej większości przypadków, to opiłki z łożyska zabijają wtryskiwacze, rzadziej opiłki z innych elementów pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abecikxp Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Pompy wtryskowej nigdy nie rozbierałem , poratował by kolega jakąś instrukcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Też nie rozbierałem, zawsze były wysyłane do pompiarzy, ale na YT były jakieś filmiki z wymianą łożysk. Edytowane 2 Listopada 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi