knedlik34 Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Witam wszystkich. Mam problem z moją Meganką rok 2003 1.4 16v benzyna, a mianowicie sporadycznie nie odpala czyli po włożeniu kary wciśnięciu start niby wszystko jest jak zawsze oprócz reakcji rozrusznika. Niby podobny temat jak inne w tej serii z rozrusznikiem ale jest jeszcze coś, gdy zapalę go na zaciąg pali rewelacyjnie ale gdy go zaraz wyłączę znów załączę start to pojawia sie ta sama sytuacja nie ma reakcji rozrusznika, gdy go zapalę na zaciąg i rozgrzeję do normalnej temperatury to potem zapala za każdym razem normalnie przez kilka dni czy zimny czy ciepły. Czytam na o podobnych problemach i po kolei eliminuję przyczyny i nic nie pomaga. Może ktoś miał podobny problem PROSZĘ O POMOC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Co mówi CLIP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knedlik34 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Po podłączeniu zero błędów,i nie wiem czego się czepić. Rozrusznik chodzi mi cały czas po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Jak nie będzie chciał kręcić rozrusznikiem to podaj kawałkiem przewodu bezpośrednio z + akumumulatora napięcie na zaznaczony na czerwono pin w module UPC. Wychodzi z niego przewód pomarańczowy. Jak zakręci to rozrusznik masz sprawny a do wymiany moduł UPC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knedlik34 Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Kolego ANIEWA czy możesz powiedzieć jakie napięcie powinno być na tym przewodzie który idzie do podanego przez Ciebie 3-go pinu w kostce PPM1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) W momencie rozruchu powinno być napięcie akumulatora czyli powiedzmy ok. 10,5 V. Poza okresami rozruchu brak napięcia. Edytowane 4 Listopada 2015 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knedlik34 Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 (edytowane) No i jestem po wymianie elektromagnesu rozrusznika. Na razie chodzi bez zarzutu. Tylko wymiana była, jak startował normalnie, więc nie wiem tak do końca czy to była ta przyczyna. Poczekam aż zacznie padać, bo zaczęło się to przy dużej wilgotności. Po czterech dniach w tym kilku deszczowych rozrusznik chodzi jak nowy, myślę że właśnie ten elektromagnes był przyczyną mojej awarii. Koniec tematu Dziękuję za wszelkie sugestie. Edytowane 9 Listopada 2015 przez knedlik34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi