Damn Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Witajcie, Dzisiaj byłem na przeglądzie i diagnosta powiedział, że mam za mocno przyciemnione szyby przednie. Kwestia jest taka, że prawdopodobnie mam fabrycznie przyciemnione szyby, folii tam też nie ma, więc w razie co musiałbym wymieniać oba szkła. O przednią bałem pytać, bo też jest delikatnie przyciemniona... Czy ktoś orientuje się, jaka jest przepuszczalność wprost z fabryki? Nigdzie nie mogę takiego info znaleźć. Jeśli to coś zmienia, to model 2007, z polskiego salonu. Edytowane 3 Listopada 2015 przez Damn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Nie może z fabryki wyjśc pojazd, który nie spełnia warunków homologacji na szyby. Więc albo masz folię albo diagnosta "wczorajszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 albo są zrobione piecowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 No właśnie, bo ja nie mam żadnych papierów na szyby, także "ponoć" mam oryginalnie ściemnione. A są jakieś informacje nt. ściemniania przednich szyb przez producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 homologacja na szybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 To moje pierwsze auto ze ściemnionymi szybami, więc będę musiał poszukać jutro, ale po pracy, bo rano pewnie znowu zamarznięte szyby będą. Dodano: 02 gru 2015 - 23:16 Byłem u mechanika dzisiaj, rozmawiałem na temat szyb, szyby mają chyba normalne oznaczenia, a żadnego papieru do nich nie mam. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zaloguj się na stronie Renault, może tam pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dziwne, że diagnosta nie miał przyrządu do badania przepuszczalności światła, podobno od któregoś roku jest obowiązkowym wyposażeniem na SKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Ale co z przeglądem, nie napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Przegląd auto przeszło, ale diagnosta powiedział, że jeśli chcę się przekonać jaką mam przepuszczalność, to wtedy nie da mi przeglądu, bo na 100% mam poniżej dopuszczalnego poziomu przepuszczalności światła. Jako trzeźwo myślący obywatel powiedziałem, aby nie sprawdzał i odpuścił. Przegląd podbity, jednak ciekawi mnie ta kwestia. Na stronie Renault nie mam nic o ciemnych szybach, fanpage Renault jak zawsze obiecał sprawdzić to po VINie i się obija z tym już kupę czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bialy.Lukasz42 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Z tego co wiem, przednia szyba powinna przepuszczać minimum 75% światła, a przednie boczne minimum 70%. Fabryczny współczynnik nie może więc być poniżej normy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi