n1gdy Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Mam następujący problem a mianowicie: spalił mi się żarnik lampy ksenon D2S. Więc pojechałem do sklepu kupiłem komplet nowych żarników rozebrałem przód zamontowałem nowe żarniki (na pewno dobrze wpasowane w lampy w te nacięcie na żarnik) podłączyłem aku i...patrząc na ścianę lewa lampa świeci na mocny żółty a druga trochę mniej z niebieską poświatą na samej górze linii światła. Podjechałem na stacje kontroli aby zobaczył czy światła są dobrze wyregulowane i są dobrze. Wieczorem stojąc przed autem zauważyłem, że patrząc na lampy i soczewki lewa świeci jakby cała soczewka a prawa jakby tylko dół. Czego może być wina? Edytowane 12 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRRuby Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 A jakie żarniki kupiłeś - za 20 czy 200 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Philipsa 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRRuby Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 To żarniki raczej ok. A wyjmowałeś reflektory czy "ginekologicznie" wymieniałeś żarniki? Żarnik mogłeś włożyć w gniazdo dobrze, ale łatwo jest krzywo wsadzić całą tę puszkę z żarówką. Mam na myśli wpasowanie w kołnierz z blaszkami na obrzeżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Byłem wczoraj w firmie zajmującej się lampami samochodowymi i stwierdzili, że żarniki są w porządku a wypalony jest w prawej lampie odblask? Coś takiego mi powiedzieli. Pytanie co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Regenerować, wyjdzie taniej niż kupno nowego reflektora, a efekt będzie ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregory88 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 lub wymienić na nową soczewkę :D pozdrawiam , wycena na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi