tomaszozog1990 Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Witam, jak w temacie, wiem, że filtr paliwa znajduję się pod lampą gdzieś w okolicach prawgo koła tylko jak się na to zabrać w megane III? Czy trzeba demontować cały zderzak? Wiem również, że jest on jakoś zabudowany (widziałem gdzieś zdjęcie), macie jakieś rady na wymianę i proszę o opinię czy filtr Boscha jest w porządku czy ktoś wymieniał? Edytowane 15 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Zdejmij prawe koło, zdejmij nadkole i masz dostęp do filtra. Filtr zakładałem PURFLUXA. Ceny są podobne. Byle nie FILTRON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ja u siebie mam Boscha, jak na razie wszystko OK ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Po odkręceniu prawego koła i zdjęciu nadkola najlepiej wypiąć przewody paliwowe idące do filtra z tych plaktikowych uchwytów które je trzymają. Dzięki temu po wyjęciu filtra z uchwytu, łatwiej go opuścić i rozpiąć od przewodów. Należy zwrócić uwagę na kolory końcówek przewodów i odpowiednie kolorowe kropki na filtrze. Tak aby nie pomylić kierunków. Po wymianie filtra zalewamy go pompując gruszką aż stwardieje. I palimy auto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Dobrze jest lekko przesmarować uszczelki kolorowych końcówek (tych na przewodach) jakimś smarem, np. tawotem. Unika się w ten sposób ewentualnego podwinięcia uszczelki (oringa) i spowodowania nieszczelności, której możemy później szukać pół roku :) Edytowane 14 Listopada 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi