Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Witam Temat dotyczy Renault Megane III 2.0 16v automat z 2010. Zakupiony przez znajomego. Posiada on panel wyświetlacza Carminat TomTom z navcore 8.842. Problem polega na tym, że po załączeniu radia włącza się nawigacja TomTom i w żaden sposób nie można uzyskać wyświetlania parametrów radia czy też połączenia telefonu przez bluetooth (jedynie po wyłączeniu radia na wyświetlaczu jest aktualny czas i temperatura zewnętrzna). W mojej Megane 1.4 TCE 130 Bose Edition niestety nie ma Carminata, a instrukcja zawiera tylko ogólne informacje. W związku z tym proszę o wskazówki: jak można przełączać tryb wyświelania ?. Czy może uważacie, że to jakaś usterka ?. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Dokładka nawigacji lub wymieniona nawigacja lub wymienione radio na inne Nawigacja od innego typu radia lub od SIII, jest to do zrobienia, szukaj dobrego elektronika na miejscu lub wysyłka nawigacji do mnie Chyba ze masz kogoś na miejscu z clipem i go udostępni to też powinno dać się opanować Edytowane 24 Listopada 2015 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Nawigacja na pewno nie była dokładana. Jeżeli już to mogło być zmienione radio. A czy demontaż takiej nawigacji to skomplikowana rzecz ? (mam tu na myśli to, czy taki laik jak ja poradzi sobie z tym ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Bez problemu , do zerwania daszek i nawigacja Na forum jest opisane jako dokładanie nawigacji A radio gra czy nie ? jak inne radio to należy też w radiu ustawić iż posiadasz nawigację jak nie będzie tego ustawione to nie będzie komunikatów z nawigacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Tak - radio gra, tylko nie można się dostać do ustawień radyjka (bo ich nie wyświetla Carminat :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Czyli nie ten ekran nawigacji :) a sterowanie nawigacji działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Tak, wszystkie funkcje nawigacji działają i można je przełączać joystickiem. Ale na tym koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Nie ten typ radia w nawigacji do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Czyli jakie proponujesz najlepsze rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Podałem na samym początku TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi