Rakle Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) A głupi elektorat kupi takie tłumaczenia, ze silnik się rozerwał przez filtr powietrza. he, he. Szkoda tylko, że w tym przypadku mowa o filtrze oleju. Wszyscy na świecie wiedzą, że silniki dci Renault'a się rozrywają, nawet z oryginalnymi filtrami. Może powinieneś pomyśleć nad kupnem volkswagena ? Edytowane 10 Grudnia 2015 przez Rakle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 @kacper69 nie filtr powietrza a oleju;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Teraz na świecie wierzą że silniki od volskwagena są awaryjne i trwałośc średnio 30 tys. Km i dodatkowo amipulacja spalin i oszukiwali urząd skarbowy....USA zastanawia nad zakazem sprzedania VW w USA i w Kanadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silesian Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Moim zdaniem nie warto robić przeglądu pogwarancyjnego w ASO. Najlepszym, chociaż nie najłatwiejszym wyjściem jest znalezienie sprawdzonego warsztatu nieautoryzowanego, który specjalizuje się w danej marce. Warto poszperać trochę po forum. Różnica w cenie jest ogromna. Za przegląd na 60 tyś. km dla Megane III 1.6 w ASO trzeba było zapłacić około 1100 PLN. Przegląd w tym samym zakresie w jednym z nieautoryzowanych warsztatów w Katowicach (polecanym m.in. tutaj na forum) zapłaciłem około 600 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Za przegląd na 60 tyś. km dla Megane III 1.6 w ASO trzeba było zapłacić około 1100 PLN Standardowo tyle wołają, ale przecież można się targować - za taki przegląd i to gwarancyjny zapłaciłem około 500zł w ASO (filtr powietrza i pyłkowy wymieniam sam). Edytowane 28 Grudnia 2015 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Mi dzisiaj w ASO szczęka opadła. Byłem w okolicy i zapytałem się ile będzie kosztowała wymiana oleju w skrzyni, koszt to skromne 700 zł. W innym ASO, ale w Poznaniu ta sama usługa niecałe 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Witajcie. Przymierzam się do przeglądu po 3 latach na około 60 000 km. Planowany zakres to wymiana oleju (Elf SXR 5w40) + uszczelka, filtr powietrza/oleju/kabiny/, wymiana świec i płynu hamulcowego. ASO z Jeleniej Góry wyceniło imprezę: olej - 227,55zł + uszczelka - 9zł + f.oleju - 60,97zł + wymiana oleju + f.oleju + uszczelki - 208zł f.powietrza - 97zł + wym.f.powietrza - 16zł f.kabiny - 108zl + wym.f.kabiny - 32 zł 4 x świece - 152zł + wym.4xświec - 32zł płyn hamulcowy - 42,35zł + wymiana płynu hamulcowego- 96zł Razem po 10% zaproponowanym rabacie wychodzi skromne 972,78 zł. To dobre ceny jak na ASO? Zastanawiam się czy nie kupić własnego materiału (np. w polecanym Moto-Dynamic) i nie zlecić samej robocizny (384 zł). Na materiale mogę zaoszczędzić prawie 240 zł. A może nie warto? Proszę o opinię co byście zrobili. Znając życie zwykły warsztat zrobiłby to wszystko za połowę ceny ale nie o to chodzi. Chcę mieć wpis w książce serwisowej i systemie Renault. Tym bardziej gdy naczytałem się legend o KZFR. Zastanawiam się bo jest jeszcze gwarancja. Co prawda tylko 3500 km zostało ale zawsze coś. Poprzedni właściciel zaprowadził samochód do serwisu 2 razy (w każdym roku użytkowania, średnio co 20 000 km). To będzie mój pierwszy serwis Megi. Po nim oczywiście skrócę interwał raz na rok lub 10-15 000 km. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Filtr powietrza, kabinowy, świece kup i wymień sam. Sprawdź też inne ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) W Lubaniu krzyczą "około 1000 zł" za wszystko lub jakieś 425 zł za samą robociznę lecz nie chcą się umawiać na soboty, a to jedyny dzień jaki mi pasuje. Inne serwisy są już za daleko żeby chciało mi się jechać (60 km i więcej). Edytowane 21 Czerwca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Wczoraj po 24h od zamówienia przyszła kurierem paczka z www.renault-czesci.pl, w której był filtr powietrza, kabinowy, oleju + uszczelka pod korek i do tego cztery świece za 196 zł z wysyłką Serwis wykonam sam bo nam garaż z kanałem. ;-) Edytowane 22 Czerwca 2017 przez sebastian_wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Niestety warunki osiedlowe utrudniają mi samodzielne działania więc robotę zostawiam specjalistom. O tym sklepie właśnie pisałem. Upatrzyłem tam podobny zestaw tylko jeszcze z 5l Elfa. Z przesyłką wyjdzie 301 zł (285 + 16). Ceny dobre, nawet bardzo. Ciągle mam jednak zagwozdkę czy zlecać wyiany w ASO czy gdzieś indziej i czy ze swoimi częściami czy ich. Dodano: 26 cze 2017 - 19:43 Postanowione, w połowie lipca jadę do ASO Dzięciołowski w Jeleniej Górze. Po ich stronie: - przegląd serwisowy (A) (a) na 60 000 km - dezynfekcja klimy + filtracja czynnika i uzupełnienie do 200g - wymiana oleju, uszczelki, filtra oleju/kabiny/powietrza, świec, płynu hamulcowego (z ich płynem DOT4+) Po mojej stronie: - dostarczenie oleju, filtrów, świec Co ciekawe, dzwoniłem do "kolegi" pracującego w jednym z normalnych aczkolwiek renomowanych jeleniogórskich warsztatów i serwis klimy wycenili na 199 zł, ASO zrobi to samo złotówkę drożej. Taki zakres prac skalkulowali na 4-4,5 godziny. Edytowane 26 Czerwca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi