mlynek171 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam Posiadam Megane 3 R.S z 2012. Niestety bardzo ubogą wersje ze zwykłą klimatyzacją bez navi i z podstawową wersją nagłośnienia. Mam możliwość dokupienia pełnego zestawu nagłośnienia Bose, pełnego zestawu navi R-link wraz z okablowaniem i wszystkimi podzespołami oraz pełnego zestawu do przerobienia zwykłej klimy na climatronic. Bardzo proszę o opinie osoby które mają wiedzę w temacie jak duży nakład pracy potrzebny jest do: włożenia zestawu navi R-link włożenia systemu bose wymiany klimy na climatronic Jaki może być koszt za każdą z tych przeróbek osobno i ile gdybym robił to wszystko naraz. Czy ewentualnie zamiast oryginalnego zestawu bose jest jakis polecany przez Państwa zestaw nagłośnienia. (zestaw do w/w przeróbek mogę mieć za 2700zł(rlink, bose i klima na climatronic wszystko od jednego sprzedawcy)) Czy jest to dobra cena? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ja bym sobie darował R-Link, mapy można kupić tylko przez Renault i to za cenę wyższą niż mapy Tom Toma, a do tego są zawsze generację do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek171 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Nie chodzi mi szczerze o funkcjonalność map bardziej zależy mi na efekcie wizualnym. Chcialbym wiedzieć jak bardzo skomplikowane jest włożenie takiego zestawu.. Jaki może być koszt robocizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jak masz cały komplet to przeróbka nie będzie straszna, wywalasz wnętrze, deskę rozdzielczą, jak będziesz montować mikrofon w podsufitkę to ją też trzeba zdjąć. Wyrzucasz swoje wiązki, montujesz nowe i składasz wszystko z powrotem. Jak nawigacja i reszta zestawu jest z jednego auta to nie powinno być problemów. Z klimą będzie większy problem, bo musisz wywalić stelaż spod deski, a do tego trzeba zdjąć drzwi (4 sruby i kostka na stronę). Klima też będzie potrzebować małej wiązki - kupisz bez problemu. Trzeba to zaprogramować clipem. Nie jestem pewien, czy nie będziesz musiał dołożyć czujnik temperatury w lusterko wsteczne. Problemy jakie wg mnie mogą się pojawić: Dywan pod wersję bose jest inny pod nogami pasażera. Inny jest też stelaż pod nogi pasażera. Instalacja powinna być na całe auto z jednego dawcy (najlepiej z tej samej wersji nadwozia) - bo może być problem z połączeniem wiązki spod deski z tą, która idzie na tył auta. Wzmacniacz bose powinien być ze stelażem, to przykręcisz bez problemu. Wiązka powinna być od benzyny, bo w dieslu nie będzie we wtyczce zasilania pompy paliwa. Żeby wyjąć wiązkę z tyłu auta trzeba rozebrać też klapę z tyłu i odłączać po kolei wtyczki. Parktronik pod rlink już chyba nie będzie pasować do nowej instalacji - inna wtyczka. Jeśli rzeczywiście masz cały komplet gotowy do przełożenia to wg mnie 2 dni powinny wystarczyć na zrobienie całości. Aha, prawdopodobnie trzeba będzie zrobić konfigurację licznika pod nowe wyposażenie - cinas_ Ci to ogarnie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Licznika , uch i sterownik silnika pod nowe wyposażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi