myszun94 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Witam. Dziś po zaparkowaniu auta i zaciągnięciu ręcznego, odpuściłam go na zgaszonym silniku aby stoczyć się ciut jeszcze do przodu. Żeby się zatrzymać wcisnęłam hamulec nożny i ku mojemu zdziwieniu auto wcale nie zahamowało. Czy hamulec nożny nie działa na wyłączonym silniku? Głupie pytanie, nieraz już go na wyłączonym używałam no ale dziś o mało nie wjechałam w inne auto, Help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Na wyłączonym też działa. Tylko nie działa wspomaganie i należy użyć znacznie większej siły by zatrzymać pojazd. Może być tak, że jakiś czas po zgaszeniu silnika jest podciśnienie w układzie i mimo unieruchomienia silnika wspomaganie jeszcze działa, po dłuższym czasie podciśnienia nie ma i należy mocno naciskać na pedał hamulca by zatrzymać samochód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszun94 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dziękuję za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi