wierzbicki999 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Witam serdecznie . Kilka dni temu byłem u mechanika w celu doładowania klimatyzacji ,niby chłodzi ale nie tak skutecznie jak pamiętam. Mechanik podłączył przewód do zaworu i po 20 minutach powiedzial ze wszystko w porządku. W czasie wizyty zaniepokoiło mnie to że mech.sprawiał wrażenie jakby robił to po raz pierwszy z meganką bowiem konsultował sie z kolega gdzie może być drugi zawór ale stwierdzili że jest tylko jeden ? Kolega który ma Opla twierdzi ze u niego są 2 zawory jeden do napełnienia a drugi do odpowietrzenia ? Czy w megane II jest 1 czy dwa zawory do napełniania kimatyzacji. Z góry dziękuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Jeden zawór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_ek111 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ile zapłaciłeś za napełnienie? Czy mechanik zrobił też odgrzybienie całego układu i czy wymieniałeś filtr kabinowy (pyłkowy/węglowy) ? Ile za to wszystko kasy u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzbicki999 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 150 PLN za napełienie + 50 odgrzybienie [ Dodano: 2008-04-09, 23:16 ] bez wymiany filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoYo Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Dość tanio (w porównaniu z ASO :P ) a gdzie robileś? Mi chyba też skończył się czynnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzbicki999 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Warszawa ul. Modlińska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l_ukasz Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 hej, z klima i napełnianiem miałem dziwną sprawę. kupiłem auto w zimie więc ciężko było ocenić działanie klimy. Przyszły cieplejsze dni no i okazało się, że nie działa. Pojechałem do serwisu klimatyzacji, również dziwili się jednym zaworem. Podłączył maszynę i stwierdził, że prawie nie ma gazu. Napełnił i dalej nie działa, więc wyssał gaz i stwierdził, że dużo brakuje więc musi być spory wyciek. Ponieważ samochód używany ale kupowałem w ASO pojechałem tam powiedziałem, że nie miałem jak tego sprawdzić przy kupnie i takie tam. Zrobili test klimy nie stwierdzili żadnych nieszczelności następnie napełnili i wszystko już 3 tyg działa beż zarzutu. No i oczywiście nic nie zapłaciłem. dziwna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 No i oczywiście nic nie zapłaciłem. dziwna sprawa Rachunek przyjdzie pocztą z odsetkami. :P Nic tylko się cieszyć i oby dalej bezawaryjnie działało :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi