wsr82 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, Posiadam renault megane 3 z 2009 roku, silnik 1,6 16v, 101KM, w ksiazce silnik jest opisany jako K4M P8, kupilem czesci do wymiany rozrzadu łącznie KZFR, w czasie odbioru samochodu mehanik oddal mi KZFR bo stwierdzil ze u mnie go nie ma, dzwonil równiez do serwisu ktory jest nieopodal i serwis potwierdził, moze wiecie cos w akich silnikach to kolo nie wystepowalo? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Pawel Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jeżeli nie ma, to nie ma sensu drążyć tematu :) Koło występuje we wszystkich 110KM, ale 100KM nie wszystkie mają. W przypadku 100KM trzeba sprawdzać po VINie, albo sprawdzać czy ma zawór do KZFR (większość nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsr82 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) A gdzie tego zaworu szukac, czytalem ze kolo korka wlewu oleju ale szczerze nie wiem jak powinien wygladac. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Pawel Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Blisko korka wlewu oleju powinna być gniazdo z wpiętą wtyczką elektryczną, ale jak nie masz, to nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsr82 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) dodam jutro zdjecie bedziesz mogl sprawdzic? bo bardzo mnie to nurtuje. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Pawel Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nie ma problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsr82 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, Trochę to trwało ale wklejam linka do zdjęcia może coś dostrzeżesz, http://www.fotosik.pl/zdjecie/340feda383a7ce3e2f Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 11 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Zdjęcie nie wyraźne ale na mój gust nie ma :) Tutaj masz zdjęcie gdzie widać 4 otwory na świece i 5ty obok korka oleju - tu właśnie powinien być elektrozawór. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsr82 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Jak będę w domu postaram się zrobić w dziennym świetle i wstawię jeszcze raz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ten silnik nie ma KZFR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Własne zdjęcia wstawiamy na forumowy upload. Silnik jest bez KZFR. Tak więc nie masz się co o to martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba3 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Z ciekawości gdzie kupowałeś części i ile dałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsr82 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Części kupiłem w sklepie w bytomiu i powiem Ci ze były dużo tańsze niż na aukcjach internetowych. podaje Ci link do sklepu cięcie podałem im dane samochodu meilem i wszystko dokładnie napisali o ile kosztuje, naprawdę polecam jest tanio, Edytowane 11 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starsky86 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam, ja mam silnik K4MP848 nr Vin VF1BZ1R0545560740. Nie mam tego elektrozaworu jak na zdjęciu powyżej, w sensie obok wlewu. Mechanik A mówi, że po Vin mu wychodzi,że ma ?.... Mechanik B powiedział,że nie jest powiedziane, że musi byc od góry zawór może być od dołu... Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez starsky86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi