Stary1981 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, moj pierwszy post na tym Forum. przesiadlem sie z forda focusa i chce pokochac megane Po wlaczeniu tylnej wycieraczki, chodzi ona caly czas (z przerwami 2-3 sekundowymi), po ponownym odpaleniu auta nie wlacza sie sama. Tak jakbym ja wzbudzal a potem zapomni sie wylaczyc. Stycznik slysze jak zalacza. To chyba nie jest normalne, bo jak juz nie pada to jej nie potrzebuje. Od czego zaczac poszukiwania problemu? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 12 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Po wlaczeniu tylnej wycieraczki chodzi ona caly czas(z przerwami 2-3 sekundowymi) po ponownym odpaleniu auta nie wlacza sie sama. Czyli prawidłowo Na czym właściwie polega problem - możesz bardziej szczegółowo opisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 W megance (inaczej niż w Fordach) nie regulujesz szybkości pracy tylnej wycieraczki. Włączasz lub wyłączasz a ona sama chodzi co 2-3 sekundy. Wyłączenie silnika przywraca stan wyłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Nie potrzeba wyłączać silnika. Włączenie - jeden obrót włącznikiem powoduje załączenie wycieraczki na stałe. Powtórne włączenie - obrót włącznikiem powoduje wyłączenie wycieraczki. Ja jak chcę przetrzeć tylną szybę po prostu obracam dwa razy włącznikiem - raz za razem i wycieraczka robi jeden ruch i wraca do zera. Takiej sytuacji nie ma gdy się użyje spryskiwacza - wtedy po włączeniu wycieraczka przeciera trzy razy szybę, po chwili jeszcze raz i zatrzymuje się. Przyznaję, że mnie też na początku dziwiło takie "cudaczne" działanie tylnej wycieraczki, ale szybko przyzwyczaiłem się i teraz "odruchowo" dwa razy przekręcam włącznikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary1981 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Macie rację. Działa poprawnie ! Dziękuję za pomoc. --moderatorzy -- w pracy mam komputer bez polskich znakow, klawiatura niemiecka, więc stąd brak polskich znaków. Sprubóje poszukac jakiejs funcji do polskich znakow ale nie obiecoje -- Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Wystarczy, że przeczytasz regulamin forum, jaki został zaakceptowany podczas rejestracji na forum. Tam masz opcję co należy zrobić w takim przypadku jak Twój, aby być zwolnionym z polskich znaków. Aston76 ok-- przeczytam. Edytowane 13 Stycznia 2016 przez Stary1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi