Brzozowsky Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Witajcie Forumowicze ! Mam ogromnie denerwujący problem. Kupiłem wycieraczki Bosch na przednią szybę i po założeniu, ta dłuższa wycieraczka czyli od strony kierowcy przy powrocie wydaje straszny dźwięk, jakby coś strzelało. Wymieniłem je na Visee i problem nadal jest ten sam i to tylko z tą wycieraczką. Ponadto, problem występuję przy suchej szybie, przy mokrej działają dużo lepiej. Proszę o poradę bo mam dość kupowania kolejnej pary wycieraczek i wywalania kasy w błoto. Dźwięk można porównać do stuku plastiku. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal1504 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Może jest zły kąt pod jakim jest ustawiona wycieraczka i po prostu podskakuje na suchej szybie. U mnie pomogło delikatne podgięcie metalowego uchwytu do którego zapinamy wycieraczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naive Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Ja mam fluence , kupiłem je nowe prawie 5 lat temu . Fabryczne wycieraczka tas dłuższa po roku zaczęła potwornie falasowac, zwłaszcza przy mniejszych opadach. Wymieniłem ją na tania kupiona na allegro i problem ustał. W tym roku kupiłem znowu wycieraczki Renault i problem wrócił. Pechowo przy sciąganiu tej starszej uszkodziłem sobie mocowanie, więc do starczej wersji nie da się wrócić. Czy jest jakiś trik by problem skasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Kupić nowe wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naive Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Właśnie kupiłem nowe wycieraczki Renault, i o tym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Może stara guma Ci się trafiła. Reklamuj. Albo jadą po zbyt suchej szybie. U mnie też ori potrafiły skrzypieć. Kup sobie Heyner Hybrid, cisza jak makiem zasiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi