Aleksandraa08 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam serdecznie. :) Mój problem dotyczy urwanego "uchwytu" od nawiewu. Nie mam pojęcia jak go nazwać przez co nie mogę też znaleźć gdzie taki kupić. Orientujecie się może gdzie dokupie? :) Czy żeby go zamontować wystarczy "zdjąć" kratke nawiewu?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Ten jezyczek jest urwany czy tylko wyskoczyl, bo lubia wyskakiwac z zaczepow. Mimo to trzeba wyjac kratke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksandraa08 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Urwał się na końcu :( Znalazłam tylko oferty kratki nawiewu a samego języczka nigdzie nie mogę wyszukać. Ciekawe czy da sie go samego dokupić czy trzeba faktycznie całość wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Ja wymieniłem całą kratkę, bo szybciej to trwało a koszt w sumie niewielki. Gorzej tylko z montażem tego, bo trzeba to dokładnie wsadzić w rurę nawiewu, ale da się :) Jeśli ten język nie ma pourywanych zaczepów to wystarczy założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Aleksandra08 głowa do góry! Miałem ten sam problem i do naprawy wystarczy wyciągnąć tę lamelkę na której zamontowany jest uchwyt. Da się to zrobić ponieważ te lamelki są wykonane z super elastycznego plastiku a w bokach kratki są zamontowane niezbyt długimi wypustkami (ja nagniesz ją na środku powiedzmy do góry to drugą ręką z jednego boku spokojnie uda Ci się wypiąć ją z mocowania) jak będziesz mieć ją na wierzchu to zwyczajnie ten uchwyt, który się rozpiął sklej po uprzednim nałożeniu na lamelkę. Montaż całości w odwrotnej do opisanej wyżej kolejności. Nawet nie czuję jak rymuję ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 zaznacz, że trzeba mieć do tego conajmniej 21*C, bo w mrozy absolutnie nie można takich rzeczy robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 OK, mea culpa. Nie dodałem a jest to faktycznie warunek konieczny by nie napsuć przy okazji więcej. Temperatura otoczenia dla tych operacji min 21st . Ja osobiście by mieć pewność, że nic nie pęknie przy tym wyginaniu i wyciąganiu dodatkowo podgrzałem miejscowo demontowaną lamelkę suszarką do włosów. Wtedy tworzywo robi się mega elastyczne i demontaż robimy "z marszu" po sklejeniu uchwytu na lamelce również podgrzałem ją by sprawniej wróciła na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksandraa08 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Dzięki!:) W takim razie poczekam aż się ociepli i oddam w ręce jakiegoś mężczyzny. Jako kobieta troche spanikowałam ale dobrze, że wydaje się to na tyle proste, że można to zrobić samemu bez udziału "specjalistów" zdzierających fortune na małych pierdołach.:) Niby mały uchwyt a razi teraz w oczy. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Witajcie, mam też taką usterkę jak Aleksandra08. Odpadła mi blaszka z tego uchwytu nawiewu (panel środkowy :(), tak że nie mogę ruszać nią lewo-prawo. Mam tą cienką blaszkę i uchwyt od sterowania nawiewem widoczny na zdjęciu Aleksandry. Odpiąłem kratkę nawiewu i niestety, druga część tego "suwaka" wpadła gdzieś do środkowej konsoli. Głęboko i jej nie ma. Można gdzieś to sobie załatwić? Ktoś może ma tą małą część? ----------- OK, już naprawione. Kupiłem cała kratkę nawiewu i wymieniłem co potrzeba ;-) Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez muuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallchok Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Ja z kolei miałem taką sytuację, że jednego dnia jak wsiadłem do auta to każdy z tych języczków (w każdym z nawiewów) zupełnie jakby stracił na swojej wytrzymałości i po delikatnym dotknięciu pękł/rozkleił się (w miejscu tych delikatnych wczepów).. Nie wiem, jaki czynnik na to wpłynął, że tak jednocześnie się to wydarzyło.. Więc podbijam pytanie, czy gdzieś jestem, w stanie kupić same te plastiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @Wallchok samych plastików niestety nie kupisz, musisz kupić cały nawiew lub samą kratkę do której jest przymocowany ten uchwyt bez ozdobnej ramki naokoło (przynajmniej w przypadku skrajnych nawiewów z lewej i prawej strony). Na allegro masz pełno takich ofert, wiem bo sam wymieniałem u siebie jakiś czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow80 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Odgrzebię trochę temat, bo przydarzyło mi się to samo. Na cztery kratki, w ciągu tygodnia pękły trzy "języczki". I nawet się specjalnie nie dziwię. Zatrzask to cieniuki paseczek plastiku, przy ciepełku rzędu 30stC, po włączeniu klimatyzacji taki plasticzek dostaje szoku termicznego. Sam bym się popsuł Czy ktoś próbował te uchwyty jakoś reanimować? Sklejać, łatać, czarować? Trochę smutno, jak nie da się sterować nawiewem, a kupować całą kratkę z powodu takiej pierdoły to ani ekonomiczne, ani eko :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi