szakalo333 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 No ta złączka czarna jest połamana cała. Czy musi być z ASO ? Taka nie da rady ? https://allegro.pl/oferta/rura-waz-intercoolera-renault-megane-iii-1-5-dci-7381165728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro82 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 W moim jest inna złączka, nie ma tego uszkodzonego plastiku, jest tylko zawleczka, 2010 rok. Rura musi być szczelna, sprawdź czy jest cała, w jakim stanie jest uszczelka w złączce i zawleczka. Spróbuj wymienić samą oryginalną uszczelkę. Z allegro to są zamienniki ciężko powiedzieć jakiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalo333 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) No niestety, po diagnozie okazało się że rury są szczelne, ten plasticzek nie odpowiada za uszczelnienie - padła turbina. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez szakalo333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro82 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Po czym zdiagniozowano uszkodzoną turbinę? Jaki masz przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalo333 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Wyjął turbinę i jest uszkodzona, wszystko upaćkane olejem. Przebieg 90 k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Ile lat i jaki przebieg miało auto gdy wszedłeś w jego posiadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro82 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 97 tys km i 4 lata. Czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 @aro82 nie sprecyzowałem pytanie było do kolegi @szakalo333 bo to że najechane ma 90 to już wiemy ale ciekaw jestem ile z tego przebiegu jest jego, że turbo tak szybko padło. Dodatkowo pytanie czy auto ma na 100% pewny przebieg. Jaki jest kraj jego pochodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro82 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Ok. Troche dziwne, ze przy takim przebiegu padła turbina, ktoś musiałby się "bardzo starać". Słyszy się czesto, że warsztaty naciagają klientów na uszkodzone turbiny, a w rzeczywistości naprawy wymaga jakaś błachostka. Polecam pooglądać profesora Chrisa na youtub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Dnia 5.05.2018 o 23:01, aro82 napisał: Udało mi się kupić właściwą uszczelkę na allegro, pasuje idealnie i jak na razie jest sucho. Dzięki wiekie za nr OE, szukałem tej uszczelki ze 3 lata. Zamówiłem właśnie jak ona ma być prawidłowo zamontowana , którą stroną do wewnątrz, no chyba, że nie da się jej odwrotnie zamontować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi