bhaal1982 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Witajcie serdecznie wszystkich forumowiczów. Potrzebuje namiaru na stronę z dokładnym opisem, jakie mam radio fabryczne w samochodzie. Niestety przeszukałem internet i nie znalazłem nigdzie, nawet na tym forum :( Proszę o pomoc, bo chciałbym same głośniki zmienić, z fabrycznych na coś chociaż trochę głośniejszego a nie wiem jaki mam zakres na fabrycznym radiu ;) może ktoś zmieniał na inne głośniki? Nie mam tutaj na myśli wygłuszania i wrzucania wzmacniaczy, tub, itp ;) Po prostu chce, żeby mi trochę głośniej grała muzyka, bo na tych co mam to słabizna. Z góry dziękuję za pomoc i serdecznie. Dodano: 13 lut 2016 - 19:23 Nikt nie pomoże ? ja na prawdę nie mogę tego nigdzie znaleźć... Edytowane 12 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Były tam tylko dwa typy radia: płaskie bez bt i z gałkami z BT, oba miały chyba 4x15W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal1982 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Znalazłem że samo radio naaywa się RADIOSAT CLASSIC tak mi się wydaje i najprawdopodobniej nie ma sensu dokładać trochę lepszych głośników bo kiszka będzie. W takim razie pozostaje zamiana fabrycznego radia na coś lepszego... najgorsze jest to że w tym momencie będę pozbawiony "pilota" przy kierownicy i tak samo nie będzie mi działał na innym radiu wyświetlacz dobrze to rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Wszystko zależy jakie masz wymagania i czego oczekujesz. Z postu wynika, że wielkich wymagań nie stawiasz, ma "grać głośniej". Wymiana głośników na lepsze, zawsze wniesie jakąś poprawę jakości dźwięku. Oprócz wymiany w drzwiach, warto dołożyć wysokotonowe (pamiętaj o zwrotnicy) pod szybę. Tylko teraz pytanie, czy będą to głośniki za 100 zł czy np 1000 zł. Fabryczne głośniki szerokopasmowe to badziew jakich mało. :) Dobrze też wykleić matami drzwi. Możesz, również dołożyć dodatkowy wzmacniacz, wystarczy dwukanałowy, głośniki z tyłu można wyłączyć i tak psują scenę dźwięku. A jeżeli ma być tylko "głośno" to zrób radio głośniej! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal1982 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Wszystko zależy jakie masz wymagania i czego oczekujesz. Z postu wynika, że wielkich wymagań nie stawiasz, ma "grać głośniej". Wymiana głośników na lepsze, zawsze wniesie jakąś poprawę jakości dźwięku. Oprócz wymiany w drzwiach, warto dołożyć wysokotonowe (pamiętaj o zwrotnicy) pod szybę. Tylko teraz pytanie, czy będą to głośniki za 100 zł czy np 1000 zł. Fabryczne głośniki szerokopasmowe to badziew jakich mało. :) Dobrze też wykleić matami drzwi. Możesz, również dołożyć dodatkowy wzmacniacz, wystarczy dwukanałowy, głośniki z tyłu można wyłączyć i tak psują scenę dźwięku. A jeżeli ma być tylko "głośno" to zrób radio głośniej! :D Dziekuje za odpowiedz ;) jestem w tej kwestii zielony jak ogórek więc każda rada jest na wagę zlota. Mam małe wymagania pewnie wynikają z tego że nie wiem jaki przedział kasowy jest potrzebny żeby to miało sens, a może tak po prostu to zabrzmiało :D Ile kasy chce przeznaczyć ? widziałem że głośniki 13 cm to tak za jeden 100 pln więc załóżmy że 500 na wszystko ? da się coś z taką niską kwotę zrobić ? Głośniki z tyłu faktycznie nie wiem po co są :D ma głośno i w miarę ładnie być z przodu :) Na koniec napisałeś: jeśli ma być głośno to zrób głośniej i ja właśnie mam najgłośniej jak się da a muzyczkę ledwo słychać... Słucham progresywnego metalu więc musi być pierdzielnięcie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi