landzio Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam jestem od niedawna "szczęśliwym" posiadaczem Reno megane 2 grandrour 1.6 115 km. benzyna bez lpg. Mój problem polega na tym ze autko wariuje jak się zagrzeje. Opisze to szczegółowo Rano wsiadam do autka odplam bez problemu i wszystko jest dobrze przejeżdżam ok 30 km i tez wszystko ok, gaszę silnik powiedzmy 15 minut przerwy i jadę dalej odpalam bez problemu jadę jakieś 500-1000 m i zaczyna się dziać obroty spadają trzęsie silnikiem nie ma mocy. A ponadto najpierw zapala się "serwis" potem zaczyna mrugać "check" a czasami jeszcze kontrolka kontroli trakcji i komunikat "abs - asr" czy jakoś tak. Dodam na koniec ze ja silnik ostygnie to znowu mogę spokojnie jechać podejrzewam ze do momentu kiedy nie zgaszę auta i znowu odpalę. Proszę o porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Cewki do sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
landzio Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Podpięcie pod kompa daje 'wypadanie zapłonu na 1 cylindrze" zamieniona cewka z innego i wymieniona świeca - brak poprawy z tego co mówi gość od kompa zostają przewody łączące komputer-wtrysk-cewka do sprawdzenia czy nie ma gdzieś przebicia. jeżeli to nie pomoże to zostanie tylko wtrysk. Normalnie załamka. W załącznikach dodałem zdjęcia jakie komunikaty są na zegarach. Edytowane 13 Lutego 2016 przez landzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loverman Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Miałem podobnie i wymieniłem cewki, świece a okazało się że wtrysk się skończył.Jak silnik był zimny było ok po czasie chodził dziwnie tak jakby na 3 gary,paliło się to samo co u Ciebie.Wymiana wtryskiwacza załatwiła sprawę.Weź to również pod uwage. Edytowane 13 Lutego 2016 przez loverman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
landzio Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 A mam jeszcze pytanko czy jeżeli okaże się że to wtrysk to kupić nowy czy uzywke i czy po założeniu trzeba go jakoś adoptować czy będzie śmiał od razu. W sumie nowy to koszt jednej cewki ok 150 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wtryskiwacz można przerzucić bez problemu, ale bardzo trudno pojedynczy wtryskiwacz wyciągnąć z listwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
landzio Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Ale trudno wyciągnąć jak jest wszystko na wierzchu? Tzn jak ściągnę cała górę? Czy trudno wyjąć bez ściągania z góry tych plastików? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian1981 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 U mnie były podobne objawy, jeśli zamienisz cewki i dalej będzie wypadanie na tym samym clindrze to masz podejzanego-wtryskiwacz. Ogólnie koszt jednego nowego to ok 200 pln za używana całą listwę(4 sztuki) zapłacisz ok 200 pln. U mnie była wstawiona używka(cała listwa) bo ten mój wtrysk całkiem się zatrzymał. ps nie wiem czy jeszcze jest ta promocja ale czyszczenie wtryskiwaczy w benzynie w feu vert był za cenę 160 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
landzio Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Cewki juz niby sprawdziłem bo zmieniłem 1i4 na 2i3 oraz wymieniłem świece na 1 i nadal komp pokazuje że zapłon wypada tylko na 1 cylindrze. No i przetłumaczył komunikat z deski i wychodzi żeby sprawdzić wtryskiwacz ale poczekam aż elektryk sprawdzi kable żeby to wykluczyć.a żeby nie kupować nic na ślepo może zamienię wtryskiwacz 1 z 2 i zobaczymy co komp pokaże. Dzięki za podpowiedzi i czekam na dalsze sugestie. Dodano: 17 lut 2016 - 20:11 Witam autko dzisiaj odebrałem od elektryka instalacja ok na 99,9 % pierwszy wtrysk do wymiany . po podaniu napięcia na krótko podobno się zacina. Zakupiona cala listwa z wtryskami w sobotę wymiana i zobaczymy. Napisze jaki efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Wymień od razu uszczelki na kolektorze dolotowym (bo pewnie będziesz go ściągał do wymiany listwy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
landzio Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 zamykam temat wymiana wtrysków i autko śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi