Hugel Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam. Mam problem ze światłami w moim grand scenicu iii, otóż nie chcą się wyłączyć. Nie reagują na manewry manetka, cały czas się palą nawet po odłączeniu zapłonu. żeby akumulator się nie rozładował, po prostu odlaczylem z "klemy". Jaki może być problem tej awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 To się stało tak nagle? A co jak zamkniesz auto z karty - nadal się palą? Przychodzi mi do głowy czy może w jakiś sposób nie włączyła się funkcja "odprowadzania do domu" ale tak naprawdę nie wiem czy było coś takiego w naszych autkach. Ja swojego mam z krajów skandynawskich i również światła nie reagują na ruchy manetką ale po wyłączeniu zapłonu gasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Myślę, że coś jest nie tak z czujnikiem zmierzchu. Jeśli jest włączona automatyka, to manetką jedynie zmienisz na pozycyjne. Funkcja oświetlenia drogi do domu uruchamia się poprzez pociągnięcie manetki od świateł do siebie na zgaszonym silniku i wyłączonym zapłonie. Winy upatrywałbym w czujniku zmierzchu i automacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Może prozaiczna sprawa, sklejony przekaźnik od świateł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugel Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Z manetka to sprawdzę, może faktycznie coś się skleiło. Czujnik zmierzchu nie reaguje na światło, próbowałem z latarka i na dworze w słoneczku ale nie reaguje. Na funkcję odprowadzania do domu to ustawiam różne długości czasu świecenia i też nic. Jak zamykam z kluczyka to też się ciągle świecą. Na chwilę obecną to nie wiem co dolega. Poszukam bezpieczniki od zmierzchu, może Ktoś z Was wie który to, a jak nie to diagnostyka komputerem mi pozostaje Dodano: 06 mar 2016 - 14:21 Witam. Rozwiązałem problem z ciągłym paleniem się świateł mijania, otóż wymieniłem, nie wiem jak to profesjonalnie się nazywa, moduł w komorze silnika gdzie się wpina bezpieczniki. Na chwilę obecną wszystko działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielewiczE Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Ja bym obstawiał albo przekaźnik, albo któryś z czujników. One nie tyle bywają uszkodzone, co może się zdarzyć, że pojawi się jakieś rozłączenie. Czasami trzeba po prostu wszystko dobrze posprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi