happybeam Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Witam, mam megane III 2010r 1.5dci chciałbym się zapytać, czy jest możliwość zrobienia kluczyka hands free, co jest do tego potrzebne, mam wersje z navi może to pomocne. Edytowane 22 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 o jaki kluczyk Ci chodzi? Przecież Hands free polega na tym żeby nie używać żadnego kluczyka czy karty. Jeśli chodzi o awaryjne otwieranie samochodu np. w przypadku braku zasilania lub uszkodzenia karty etc., to w karcie jest kluczyk którym możesz otworzyć auto. Tak na marginesie to popraw sobie opis bo jak sam zauważyłeś masz Megane 1,5 dci a nie TDI jak masz w opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Z opisu ciężko wnioskować o co Ci chodzi... W opisie masz 1.5 TDI 90 (powinno być dCi), więc wnioskuję że chcesz założyć hands free, gdyż w tej podstawowej wersji silnikowej raczej nie było to dostępne. Praktycznie to jest nieopłacalne, za duży koszt przeróbki na hands free. Edytowane 20 Lutego 2016 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
happybeam Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Tak, mam zwykły kluczyk, i chciałbym mieć ten hands free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Nieopłacalne ogólnie. Myślę że do wymiany kolumna kierownicza na specjalną pod kartę, do tego czytnik kart, karty, odbiornik hands free + programowanie. Może jeszcze wyjść że trzeba ingerować w sterownik silnika oraz system SRS. Edytowane 20 Lutego 2016 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
happybeam Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 W takim razie raczej o tym zapomnę, dziękuje za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobolxx Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 A czy było by opłacalne zrobić hands free w megance z 2011r 1.4 TCE, który ma na wyposażeniu już ten czytnik kart, karty itp itd? najbardziej to zależy mi na odpalaniu bez włożonej karty w czytniku, bo to jest uciążliwe bo karta po otwarciu auta od razu idzie do kieszeniu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi