Naomi Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Witam , jestem po wymianie amortyzatorów przednich w mojej MEGANE II . Amortyzatory to Bilstein gazowo-olejowe. Wszystko było by ok , gdyby nie to ze po wymianie gdy wjade na garb zwalniajacy slysze okrutny sttrzał w zawieszeniu z prawej strony, jest to dzwiek jakby wybicia - nagralem filmik i mam go na telefonie,ale nie wiem jak mam go tutaj pokazac. Sytuacja sie ciagle powtarza na garbie , nawet gdy zjezdzam z kraweznika . Bylem u mechanika który dokonywał wymiany ale wedlug niego wszystko jest ok... Wiece moze gdzie szukac przycyny ? Mial ktos juz tak ? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Pawel Edytowane 25 Lutego 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Może sprężyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naomi Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Papuga Brałem to pod uwage, wzrokowo wyglada na niepeknietą. Mechanicy ktorzy wymieniali amortyzatory mowia ze sprezyna siedzi odpowiednie w gniezdzie... nie wiem gdzie szukac przyczyny juz , chyba pojade na diagnostyke i sprawdze amortyzatoryi ich wydajnosc- mimo ze sa nowe. Ma ktos jeszcze jakies sugestie? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.13 Pawel Edytowane 26 Lutego 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Sprawdź poduszkę silnika, tą przy rozrządzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naomi Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Jestem po wizycie u Diagnosty, amortyzatory w teście wyszły dobrze, reszta elementów zawieszenia w normie. Diagnosta znalazł luz na kolumnie kierowniczej z prawej strony, obstawia ze to może być przyczyną strzelania na garbie. Wierzyć diagnoście czy jeszcze inne rzeczy mam sprawdzić? Mam tez luźny zacisk hamulcowy i stuka on też podczas jazdy np na kostce , można coś temu zaradzić? Pozdrawiam Zamieszczam filmik przedstawiający wyżej wymieniony "strzał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Sprawdź poduszki silnika i skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naomi Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) po co mnie przedrzeźniasz /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Wyżej wymienione poduszki mogę jakoś samemu sprawdzić? Czy nie obejdzie się bez wizyty u mechanika ? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.9, 5.13 -Prezes Edytowane 26 Lutego 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Możesz samemu, wystarczy próbować szarpać silnikiem. Czasami stuki wydają tulejki gumowe montowane pod ramą pomocniczą. Niestety je najciężej jest sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naomi Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Zejdę rano do auta i spróbuję poszarpać silnikiem. A poduszkę skrzyni biegów można samemu sprawdzić? Możliwe że wywalona któraś z tych poduszek dawała by takie objawy, jak ten stuk na filmiku ? Edytowane 29 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Nawet bardzo możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi