Pawel Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 W jedną stronę musi być szczelny, tylko niestety nie pamiętam w którą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Sprawdzę ręcznie szczelność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Ustnie, dmuchając :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Ok. Pytanie teraz które wyjście odmy idzie w którą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Tego niestety nie pamiętam, zerknij do downloadu, w serwisówce powinno to być rozrysowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Dmuchałem w tą odmę ale zero reakcji żeby się zatkało czy coś. Dodano: 14 mar 2016 - 16:55 Dzisiaj byłem w serwisie bosch i poprosiłem aby komputerowo sprawdzili mi kompresję silnika dostałem taki o to wykres: powiedziano mi również, że przy takiej kompresji na 100% w moim silniku są sprawne pierścienie i uszczelniacze zaworów, a obstawiają że winą są trzy rzeczy: pierwsza: odma z bagnetem " seperator " należy wymienić, druga: zawór odmy należy wymienić trzecia: po regeneracji turbo wszystkie przewody oraz intercooler były wyczyszczone na odpier..dziel.. Co o tym sądzicie? Aha i jeszcze mi się przypomniało, że zalecili mi płukanie silnika. Edytowane 14 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Zaworek musi przepuszczać tylko w jedną stronę, więc chyba masz winnego. Nie można jednak też wykluczyć opcji nr 3. Jednak to już by była niezła fuszerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Znalazłem oryginalny zawór odmy i nowy na magazynie za 180 zł. Cena kusząca tylko zastanawiam się czy wymienić te rzeczy przed czyszczeniem intercoolera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Najlepiej by było zrobić wszystko razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 a co z tym płukaniem silnika co to jest i czy warto? w chwili obecnej mam przejechane 258 000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jak używasz dobry olej syntetyczny, to daj sobie z tym spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ja cały czas leje elf evolution 900 sxr 5w40 bo według producenta jest zalecany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Elfy mają dość wysoki TBN, raczej nie powinno być syfu w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi